Meritul religiilor

Intrebare: Triburile primitive care au supravietuit pana in prezent traiesc mult mai impacati si intr-un altruism reciproc mai mare decat oamenii care apartin oricarei religii. De ce este religia considerata un lucru atat de bun? La urma urmei, am putea trai cu totii in pace fara religii, crescandu-ne caprele si mancand fructele pamantului.

Raspuns: Daca am trai in felul acesta am ramane la nivelul animal, traind in pesteri, vanand mamuti, pescuind si totul ar fi perfect, iar procesul evolutiei nu ar fi asupra noastra.

Ne dezvoltam datorita egoismului care creste in noi, multumita naturii noastre rele. Dar adaugarea data noua prin religii au domesticit egoismul nostru pana la un amumit nivel si l-au format intr-un anumit fel. Si pentru asta trebuie sa recunoastem meritul religiilor.

Desi s-au nascut din egosimul uman, fiecare dintre religii, prin formele sale, printre oamenii ei, in sectorul lor, au fost rodnice. Medicina, cultura, dansul si chiar si stiintele provin din dezvoltarea religiilor.

Stiinta se dezvolta din religii pentru a demonstra bazele credintelor religioase si pentru a explica diferite situatii din viata noastra. Apoi conflictele si contradictiile se pare ca se unesc intre stiinta si diferite religii, religii care continuua in modul acesta si care au devenit fosilizate. Ar trebui sa respectam religiile ca fiind radacina dezvoltarii umane.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 29.05.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: