Metoda suferinței și nivelurile egoismului

49.01Întrebare: Au existat alte metode înainte de învăţătura lui Ari, în afară de metoda suferinței?

Răspuns: Nu. În cea mai mare parte, a fost vorba despre metoda suferinţei,, care permitea oamenilor să se ridice deasupra egoismului, pentru că ne simțeam rău în el. Oamenii chiar intrau în mod deliberat în suferință egoistă pentru a se forța să se ridice deasupra ego-ului, să fugă de el și astfel să trezească în ei calități altruiste.

Întrebare: Înseamnă că suferința înmoaie egoismul și este mai ușor pentru om să fugă de el?

Răspuns: Da, dar numai la niveluri foarte mici de egoism, pentru că această metodă nu funcționează la niveluri superioare.

Întrebare: De ce? Dacă am un nivel ridicat de egoism, suferința nu mă va afecta? Sau dimpotrivă, cineva cu un egoism uriaș devine mai sensibil?

Răspuns: Nu, nu te poți forța să te apropii de o asemenea suferință. Înainte, oamenii au abordat-o în mod conștient. De aceea se spunea: „Mănâncă pâine cu sare, bea apă, dormi pe pământul gol, studiază Cabala și atunci vei reuși!”

Dar există o limită în nivelul de suferință până la care omul poate merge împotriva sa. Acest lucru nu înseamnă pur și simplu să te tai în bucăți ci înseamnă că el trebuie să trăiască în acest mod.

KabTV “Stări Spirituale” 8/2/22

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed