Mijloacele pentru a ieși în lumea superioară

600.01Întrebare: Există o mică scrisoare care vă este adresată: „Ați spus în mod repetat cum o persoană este influențată de mediu și că este singurul lucru de care avem nevoie atât noi, cât și adulții și copiii. Ne construiește, ne îndreaptă, ne corectează. Principalul lucru este să ai un mediu bun și corect”. Dar atunci ce facem noi acum? În timpul pandemiei, suntem practic izolați unul de celălalt, cu excepția familiei, desigur. Ce mă modelează acum? Cine mă influențează? ”

Răspuns: Societatea, în primul rând.

Întrebare: Unde este? În afară de familia mea, nu am prea multe contacte.

Răspuns: Nu, nu contează. Suntem într-o lume care ne influențează. Totul este în atmosferă. Acesta este primul lucru. În al doilea rând, sunt, desigur, influențat de mediul meu imediat. Familia mea. Poate lucrez. Sunt, de asemenea, în tot felul de medii mici, companii.

În al treilea rând, dacă, să spunem că vorbesc despre mine, am un alt cerc, cel mai important pentru mine, de oameni cu aceeași idee. Organizăm pentru noi un mediu care ne ridică deasupra pandemiei, deasupra acestei lumi, deasupra lucrurilor pe care oamenii obișnuiți le văd aici. În acest mediu, încercăm să creăm condiții pentru a simți lumea superioară.

Întrebare: Dacă vorbim despre o persoană obișnuită, ce îi oferă acest mediu?

Răspuns: Îi oferă un sentiment al eternității naturii, posibilitatea de a intra în acest sentiment și de a exista în el cu un accent superior, un scop.

Întrebare: Este necesar pentru orice persoană astăzi?

Răspuns: Nu-mi pot imagina ce s-ar face fără asta. De ce să trăiești? Astăzi va trece, mâine va trece, iar și iar. Chiar și fără fotbal! Va fi și mai rău. În curând vom începe să simțim cât de mult am epuizat Pământul, ne-am epuizat pe noi înșine, natura umană, societatea umană, cât de săraci suntem în general. Cu ce ​​mă pot umple măcar puțin ?! Pe de o parte, nu există nicio dorință pentru nimic și, pe de altă parte, împlinirile dispar.

Întrebare: Am fost conduși în mod deliberat astăzi în această cutie – casa noastră?

Răspuns: Da. Aceasta este o perioadă minunată! Recunoașterea răului egoismului nostru și unde ne-a condus. Acesta este primul lucru care ar trebui să se întâmple. În al doilea rând, încep să caut un mediu care să se angajeze doar în conexiune, pentru a se ridica la următorul nivel al naturii, unde există dăruire, dragoste, unde o persoană nu trăiește cu ajutorul dorinței egoiste, ci în mod altruist.

Aceasta este ceea ce va oferi omului o împlinire nelimitată. Vom începe să simțim că existăm într-un spațiu comun care astăzi ne este ascuns pur și simplu; nu simțim pentru că toate organele noastre sunt egoiste. Atunci vom ieși din noi înșine și vom începe să simțim natura în afara noastră.

Este ca acel vierme mic care trăiește într-o ridiche și scoate brusc capul din ridiche și exclamă: „Am crezut că întreaga lume este amară ca această ridiche! Acum văd soarele, aerul și păsările cântă. Ce minunat!”

Întrebare: Unde este mediul din această poveste cu viermele mic?

Răspuns: Este exact ceea ce permite viermelui să iasă din ridiche.

Întrebare: Altfel ar fi continuat să locuiască în ea?

Răspuns: Da, desigur. La fel cum facem și astăzi.

Comentariu: Văd. Înseamnă că trebuie să ieșim din ridiche.

Răspuns: Mult succes!

Din emisiunea de pe KabtV „Știrile cu dr. Michael Laitman”, din 07.12.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: