Miliardarii trebuie să plătească

961.1La ştiri (Reuters): „Un grup de peste 100 de miliardari și milionari a adresat o cerere liderilor politici și de afaceri care se întrunesc virtual pentru Forumul Economic Mondial: faceţi să plătim mai multe taxe.

„Grupul care se autointitulează „Milionari Patriotici” a spus că cei ultrabogați nu sunt forțați în prezent să-și plătească partea din redresarea economică globală în urma pandemiei.

„‘Ca milionari, știm că sistemul fiscal actual nu este corect. Cei mai mulți dintre noi pot spune că, în timp ce lumea a trecut printr-o cantitate imensă de suferință în ultimii doi ani, ne-am văzut de fapt bogăția crescând în timpul pandemiei – totuși puțini dintre noi pot spune sincer că ne plătim partea echitabilă. în taxe”, au spus semnatarii într-o scrisoare deschisă, publicată cu ocazia „Davos virtual” al Forumului Economic Mondial…

„Reuters a raportat anul trecut despre creșterea uluitoare a bogăției miliardarilor în 2020, pe măsură ce lumea a intrat în blocaj, iar economia globală s-a confruntat cu cea mai mare recesiune de la al Doilea Război Mondial, ceea ce a determinat grupul milionarilor să ceară impozite mai mari.…

„De-a lungul celor doi ani de pandemie, averea celor mai bogate 10 persoane din lume a crescut la 1,5 trilioane de dolari – sau cu 15.000 de dolari pe secundă – a arătat un studiu al Oxfam săptămâna aceasta. …

„Conform unui studiu realizat de Patriotic Millionaires împreună cu Oxfam și alte organizații non-profit, un impozit progresiv pe avere care începe de la 2% pentru cei cu peste 5 milioane de dolari și care crește la 5% pentru miliardari ar putea strânge 2,52 trilioane de dolari, suficient la nivel global pentru a ridica. 2,3 miliarde de oameni să iasă din sărăcie și ar garanta îngrijire medicală și protecție socială pentru persoanele care trăiesc în țări cu venituri mai mici.”

Comentariu: Ce părere aveți despre asta?

Răspunsul meu: Puteți număra și mai mult. De unde au aceste miliarde? Au adunat aceasta de la toți săracii, de la cei asupriți.

Întrebare: Deci, ați dori să mergeți mai profund, la elementele de bază?

Răspuns: Nu vreau să mă ocup de aceste chestiuni! Dar omenirea trebuie să pună lucrurile în ordine odată. Cum se poate ca o persoană să aibă miliarde, nu doar miliarde, ci chiar mai mult, care să nu fie impozitate deloc?! Neimpozabil! Ei creează oficial întreprinderi care plătesc inițial taxe zero! Zero taxe! Cum poate fi aceasta?! Și o persoană obișnuită plătește 20%, 30%, până la 40% taxe.

De ce?! Apoi pot țipa frumos: „Luaţi-ne taxe! Nu știm ce să facem cu miliardele noastre! Faceţi-ne un favor! Vă rugăm!” Frumoasa duplicitate a lumii noastre.

Întrebare: Dar îți place măcar această decizie a lor?

Răspuns: O fac în avans. Depășire parcă în fugă, în fața carului, care coboară după ei din munte.

Întrebare: Adică acest car, parcă, indică faptul că acum vor lua 10%?

Răspuns: I-aș taxa cu 90%. De ce nu o taxă progresivă?

Întrebare: Deci concluzia este că nu vedeți prea multe progrese în acest sens?

Răspuns: Nu văd niciun progres în acest sens. Văd duplicitate în asta, o urâciune! Și încă nu știu cum arată în ochii maselor.

Întrebare: Adică nu sunt binefăcători ai poporului?

Răspuns: Nu.

Întrebare: Întrebarea principală a egalității este cum se realizează?

Răspuns: Egalitate. Nu este nimic de vorbit. Să-l adauge acolo pentru ca aceste taxe, printre altele, să nu fie deduse din acele cadouri pe care le fac guvernului și altora. Ei deduc miliarde.

Întrebare: Consideri asta o mită?

Răspuns: Desigur. Mită clară.

Întrebare: Deci tot timpul există acest gând că pot da ceva dacă îmi aduce un beneficiu. Nu există nicio cale de ieșire din acest gând?

Răspuns: Nicăieri. Altfel nu ar fi spus-o. Este doar pentru a-și salva propria piele. Și deja s-au târât prin toate găurile și le-au distribuit pentru a-l salva și a-l proteja.

Întrebare: Este vreodată posibil să trimit un mesaj că nu fac toate acestea pe cont propriu?

Răspuns: Acest lucru nu se va întâmpla niciodată voluntar. Nu! Și nu spera că va fi aşa!

Întrebare: Atunci totul va duce întotdeauna la un fel de revoluție?

Răspuns: Dacă continuă până la un asemenea moment, da. Sau tot va străpunge pentru că personalitatea se dezvoltă într-o persoană și el va putea totuși să înțeleagă care sunt metodologia, practica și scopul dezvoltării lumii.

Întrebare: Poate ajunge asta la o persoană bogată care are mulți bani?

Răspuns: Nu. El este închis faţă de asta.

Întrebare: Ei scriu aici cuvintele „corectitudine” și „în mod corect”. Ce înseamnă „dreptatea” pentru dvs.?

Răspuns: Pentru dreptate, acest lucru poate fi doar proporțional cu dăruirea de la o persoană către lume. Aceasta este dreptatea. Nimic altceva.

Întrebare: Cât de mult pot da lumii cât mai mult posibil?

Răspuns: Da.

Întrebare: Ce înțelegeţi prin dăruire?

Răspuns: A da înapoi este oricare dintre acțiunile mele de a aduce lumea în echilibru. Astfel, în ceea ce privește fiecare persoană, primirea și dăruirea sunt echilibrate.

KabTV “Ştiri cu Michael Laitman” 01/31/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed