Minciună și adevăr; Partea 2

Întrebare: Rezultă că minciuna are un rol foarte important: să ne dezvolte treptat, să ne împingă mai aproape de aflarea adevărului. Ce nivel de dezvoltare a atins un copil de trei ani care începe să mintă?

Răspuns: Un copil care d-abia își descoperă natura. Spargerea (sfărâmarea) este în fundamentul nostru, păcatul Pomului Cunoașterii; ca rezultat, minciuna a pătruns complet în natura noastră și domnește profund în noi. De aceea, nu suntem capabili să recunoaștem o minciună. Din contră, privim adevărul ca pe o minciună și minciuna ca pe un adevăr.

Adevărul și minciuna sunt atât de întrepătrunși unul cu altul, că nu înțelegem cât de mult ne înșelăm. Cum pot să măsor cât procentaj este adevăr din ceea ce spun? Comparativ cu ce pot să măsor acest lucru?

Întrebare: După statistici, un copil de trei, patru ani minte la fiecare două ore, un copil de șase ani minte deja la o oră jumate, iar un adult, de cel puțin trei ori la fiecare zece minute. Asta înseamnă că, cu cât îmbătrânim, devenim și mai mari mincinoși?

Răspuns: Desigur! Mințim constant și nu spunem niciodată o fărâmă de adevăr. Singura întrebare este dacă minciuna este una conștientă sau nu. Dar este o minciună 100%.

Întrebare: Calitatea înșelătoriei apare în noi sub influența societății sau din natura noastră?

Răspuns: Înșelătoria se află în natura noastră, iar mediul doar ne ajută să folosim această proprietate și să o dezvoltăm. Toate interacțiile noastre în societate au ca scop să multiplice minciuna și prin ea să reușim.

Educăm copiii cu povești care sunt minciuni în totalitate, de la început până la sfârșit, tot felul de basme despre animale, mașini și trenuri care vorbesc unii cu alții, etc. Asta nu se întâmplă în viață! Este o educație absolut greșită. Toate aceste imagini înșelătoare sunt inscripționate în copil și, când crește, el se așteaptă ca acestea să se întâmple și în viață.

Nu este de ajuns că suntem predispuși prin natura noastră la minciuni și fantezii, mai și educăm copiii astfel încât să se obișnuiască cu minciuna. În cele din urmă, se obișnuiesc să trăiască în minciună. Acestea nu sunt fantezii care extind un pic adevărul, ci sunt complet falsități.

Din KabTv „O viață nouă” 16/11/2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: