Minciună și adevăr. Partea 4

Întrebare: Sunt iubirea și adevărul mereu inseparabile?

Răspuns: Iubirea există în inimă și adevărul există în cap. Iubirea trebuie să vină din inimă, adică trebuie să schimb toate calitățile ei, toate dorințele mele, pentru a le direcționa în beneficiul celui pe care îl iubesc. Asta se numește „inimă deschisă”.

Măsor adevărul raportat la nivelul dezvoltării persoanei respective: cât este în beneficiul ei să audă, cât de mult pot eu să simt și să înțeleg și o tratez în funcție de asta. Poate că o să trebuiască să ascund ceva de ea sau poate chiar să o mint dacă, cu inima mea iubitoare, am să văd că va fi mai bine astfel pentru acea persoană.

Un om care caută permanent adevărul se verifică constant pe sine în ce stadiu de minciună se află.

Întrebare: De ce este un om atras de adevăr? De ce are valoare pentru el?

Răspuns: În el începe să se manifeste o genă informațională dintr-un grad superior. Forța Superioară este numită Adevăr. Cuvântul „adevăr” (EMET) conține literele ALEF-MEM-TAV, adică acoperă întreg alfabetul (ebraic) de la început și până la sfârșit, este numele general al Creatorului, Cel care este bun și face bine și, din El este iubirea absolută și dăruirea. Noi trebuie să ne gândim cum să devenim măcar un pic asemănători Lui. Asta este ceea ce ne învață Înțelepciunea Cabalei.

Sunt oameni în care se trezesc astfel de gene informaționale. Aparent, în baza lor, ei au fost mai aproape de Creator și, de aceea, au rămas în ei înregistrările informaționale respective. Acum, aceste gene încep să se manifeste în ei și să-i atragă spre revelarea calităților Creatorului.

Aceste gene se numesc „punct în inimă”, o dorință de revelare a adevărului. Nu contează ce se va întâmpla, lucrul cel mai important este adevărul. Chiar dacă nu-mi place, nu încetez să aspir către el, după cum e scris: „Cumpără adevărul și nu-l vinde”.

Întrebare: Cunosc mulți oameni care nu cred deloc în Dumnezeu, dar nu contenesc să fie atrași de adevăr. De ce este așa?

Răspuns: Aspirația către adevăr nu are nicio legătură cu credința. Oricine se simte atras de adevăr este invitat să vină și să-l reveleze. Înțelepciunea Cabalei nu are nicio legătură cu religia, ci lupta pentru adevăr este condiția necesară.

Din KabTv „O viață nouă” 16/11/2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: