Ministrul Adjunct de Sănătate vs. McDonald’s

Întrebare: Ministrul Adjunct de Sănătate al Israelului, Jacob Litzman, a apelat la poporul Israelului să limiteze consumul de mâncare tip fast food și chiar a vrut să interzică lanțul de restaurante fast food McDonald’s. El a sugerat să fie educați copiii în ideea de a evita mâncarea nesănătoasă. De asemenea, a subliniat că scopul ministerului de sănătate s-a schimbat și că acum se va concentra pe scăderea popularității mâncării nesănătoase de tip fast food.

Răspuns: Americanii au realizat deja că ar trebui să renunțe la fast food deoarece este benefică doar pentru cei care o produc.

Dar oamenii încă trebuie să cumpere ceva repede pe drum și nu știu, de exemplu, din ce este făcut un hot dog, și nici nu prea le păsa atâta timp cât le potolește foamea. O persoană mănâncă un hot dog, bea coca cola și se simte bine. Faptul că mai târziu trebuie să își cheltuie salariul pe doctori și medicamente nu contează, nu observă legătură.

Eu sunt în favoarea înlăturării mâncării nesănătoase și a dulciurilor, desigur. Acestea sunt doar produsele ultimei noastre tehnologii. Dacă i-ai fi spus unei persoane acum 150 ani că ai bomboane, nu ar fi înțeles ce îi spui. Bomboanele, ca și zahărul, nu există în natură. Există, pe de altă parte, fructe, miere, nuci și așa mai departe.

Întrebare: Dar corpul poftește la dulciuri.

Răspuns: Asta pentru că este ușor pentru corp să primească un aport imediat de grăsimi și carbohidrați. Corpul se obișnuiește cu astfel de alimente foarte rapid și devine prea leneș să le procure prin altă modalitate. Asta este foarte dăunător, așa că asemenea alimente ar trebui interzise în instituțiile în care sunt copii și de la fiecare colț al străzii. Este mai bine să consumi alimente că falafel pentru că este un produs vegetal. Dacă nu îl prăjești în ulei este cu siguranță sănătos.

Întrebare: Ar trebui să interzicem asemenea alimente?

Răspuns: Desigur că mi-ar plăcea să țin foarte departe de copiii mei toate dulciurile și mâncarea nesănătoasă. Uitați cum trăiesc francezii. Ei trăiesc mai mult pentru că tot ce consumă este natural. Ei nu consumă hot dog și coca cola. Cred că nu ar trebui să adoptăm tot ce e mai rău la umanitate. Eu susțin propunerea ministrului de sănătate.

Din emisiunea de pe  Kab “Ştiri cu  Michael Laitman” 4/14/16

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: