Minte și sentimente – Ce este mai important?

024Întrebare: Ai spus că, până la vârsta de 13 ani, o persoană percepe lumea doar în sentimente. Se activează mintea după vârsta de 13 ani, când poate analiza tot ceea ce a simțit înainte?

Răspuns: Aproximativ, în zilele noastre, s-ar putea să nu fie la 13 ani, ci la 25 de ani, pentru că generația actuală se află într-o dezvoltare întârziată. Acest lucru este observat de toată lumea: psihologi, sociologi, statistici și sondaje.

Generația noastră este mai infantilă. Tinerii vor să stea acasă, nu vor să întemeieze familii și să-și asume responsabilități; preferă să stea într-o cafenea, îngropați în telefoane.

Comentariu: Conform dezvoltării noastre, fiecare persoană este, în principiu, un copil. Nu percepe deloc lumea cu mintea sa.

Răspunsul meu: Noi percepem totul prin intermediul sentimentelor, deși nu putem admite acest lucru în sinea noastră, nu-l înțelegem, pentru că materia noastră este voința de a ne bucura, de a fi satisfăcuți.

Prin urmare, în primul rând, noi suntem detectori senzoriali și abia mai târziu devenim conștienți de ceea ce simțim. Conștiința noastră este secundară, iar materia, care este reprezentată de sentimente, este primară.

Sentimentele noastre ne controlează atât de mult și ne domină conștiința încât pur și simplu nu observăm acest fapt, nu-l recunoaștem. Nu putem ieși din asta, să observăm din exterior și să investigăm. Nici măcar nu încerc să le explic oamenilor acest lucru.

Numai cei care încep să dobândească un al doilea sentiment, calitatea de dăruire în loc de calitatea de primire, pot calcula, realiza, evalua și cântări în ce măsură se află în calitatea de primire și, în funcție de aceasta, cum se pot controla și evalua pe ei înșiși, și așa mai departe.

Din „Am primit un apel. Minte și sentimente – Ce este mai important?” de la KabTV 10/7/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed