Mintea este o Conexiune Universala

Intrebare: Cum poate concentrarea de ginduri sa aduca o persoana la revelarea lumii spirituale?

Raspuns: Totul este clarificat in gind. Nu vorbim despre mintea noastra care a fost artificial „umpluta” intr-o universitate, astfel incit sa devina mai „isteata”. Mintea este puterea de analiza si sintetiza, puterea conexiunii opiniilor opuse intr-o persoana.

Bina, pe care o consideram a fi dorinta de a darui, este gind. Gind este si Malchut de Hochma, in timp ce Malchut care primeste de la Hochma este Bina. Malchut cel colectiv, rasare catre Bina si devine Nukva sa, si deasemeni Nukva de Hochma din moment ce doreste sa atinga Hochma, si nu Bina.

Cu alte cuvinte, gindul este fundamental. Gindul este abilitatea mea de a percepe in Malchut calitatile inalte ale Hochma si Bina si sa lucrez cu ele. Mintea este abilitatea mea de a construi echivalenta cu Creatorul. Conexiunea universala pe care o revelez in minte, intelepciune, retea [a sufletelor interconectate].

Creierul nostru este aranjat in exact aceeasi maniera. Intelectul sau mintea, este masura fortei vietii, abilitatea de a intelege, de a controla, activa si percepe.

De unde provine? Este consecinta a doua forte: forta lui Bina (dorinta de a corespunde Creatorului) si forta (care imbraca creatura pina la punctul corespondentei sale). Aceasta este mintea creaturii: Lumina lui Hochma (Intelepciune) imbracata in Lumina lui Hassadim (Compasiune).

De aceea, daca incercam sa dobindim aceasta retea, sa intelegem ce conexiuni exista in ea si in concordanta cu ce legi opereaza, daca vrem sa stim cum sa revelam si sa recunoastem conexiunea care deja exista intre noi, atingem ceea ce este numit „mintea creatoare”, Creatorul. Dupa cum este scris: „Din actiunile Tale, noi Te cunoastem”.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala 10/29/10, “Klalut Adam”

Trad. Mirela Simonescu

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: