Mintea și sentimentele în dezvoltarea spirituală

Întrebare: Unde își au originea gândurile omului, conform Înțelepciunii Cabala?

Răspuns: Gândurile sunt un produs al dorinței. Dorința este materia de bază a omului: caut să-mi umplu un gol. Ca rezultat, apar gândurile pentru a alege cum mă pot umple.

Întrebare: De unde vin sentimentele și emoțiile?

Răspuns: Nu este nicio referire față de asemenea concepte în sursele Cabaliste. Este o dorință și este mintea care ajută umplerea dorinței. Intenția este un nivel suplimentar deasupra dorinței, care exprimă exact pentru ce vrea omul să o folosească.

Întâi vine dorința, iar mintea este secundară, deoarece mintea nu schimbă niciodată dorința. Din contră, dorință guvernează mintea. Indiferent cât de mulți filozofi, scriitori, poeți, critici de artă și oameni angajați în arte, doresc să prezinte acest lucru omenirii într-un mod diferit, totuși dorință noastră corporală controlează totul.

Întrebare: Ce înseamnă diferitele emoții precum bucuria, umorul, etc., conform Înțelepciunii Cabala?

Răspuns: Acestea sunt sentimente în interiorul dorinței.

Întrebare: Care este funcția sentimentelor și a minții în dezvoltarea spirituală a omului?

Răspuns: Rolul sentimentelor este să arate ce se întâmplă în dorința omului, iar rolul minții este pentru a permite munca pentru aceste dorințe. Însă, mintea în sine nu lucrează pe ele. Poate controla dorință numai prin Lumina care Reformează.

Deseori vedem psihologi și experți, din unele zone pseudo-științifice din lumea noastră, care încearcă să lucreze cu lumea interioară a omului, cu gândurile și dorințele lui, însă ei nu reușesc.

Fiind produsul dorințelor, gândurile pot ajută omul să-și controleze lumea interioară dacă, prin ajutorul gândurilor sale, crează în dorință sa condițiile prin care Lumina Înconjurătoare începe să aibă un impact asupra lui.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 8/21/16

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: