Miracolele biblice: mituri sau realitate?

514.02Comentariu: Se pare că miracolele descrise în Tora sunt împotriva legilor naturii. Acestea sunt lucruri supranaturale. Se poate despărți marea? Desigur că pot fi maree, dar nu în această măsură.

Răspunsul meu: Cu toate acestea, uneori se întâmplă ceva undeva. Nu este nevoie să trageți tot felul de explicații după ureche, ca și cum aceasta ar fi o condiție sau un incident natural. Desigur, a fost nefiresc odată, dar s-a întâmplat. Ar fi putut.

Cu toate acestea, nu mă interesează marea în sine sau modul în care un grup de evrei a mers pe fundul Mării Roșii. Sunt interesat de sensul interior a ceea ce se întâmplă. Au trecut exact granița dintre țara răului și țara binelui, dintre Egipt și țara promisă.

Prin urmare, trecerea Mării Roșii, cele zece plăgi egiptene și toate celelalte nu sunt fenomene supranaturale. Tocmai s-au întâmplat în cadrul lumii noastre la un anumit moment.

Dar în principiu, toată Tora vorbește despre cu totul altceva – despre cum se întâmplă totul în interiorul unei persoane. Tora vorbește în general doar despre lumea interioară a cuiva. Egiptul, Faraonul, Moise, deșertul și Muntele Sinai, toate acestea sunt în interiorul unei persoane, în experiențele, realizările și coborârile și ascensiunile spirituale.

Prin urmare, nu încerc să analizez toată povestea biblică și să încerc ca un regizor de teatru, să o întruchipez pe scenă.

Comentariu Dar dacă aceste acțiuni au avut loc, atunci tot ceea ce este scris acolo este și adevărat. La urma urmei, o persoană vrea să înțeleagă dacă acest lucru este adevărat sau nu.

Răspunsul meu: Nu încerc să dovedesc acest lucru coborând Tora de la nivelul ei spiritual la unul pământesc.

Întrebare: Atunci, pentru dvs. care este adevărul a ceea ce este scris acolo?

Răspuns: Faptul este că eu însumi mă pot ridica la acest grad și să-l ating, să fac eu însumi această acțiune într-un mod spiritual, în viziunea mea interioară, și nu pentru ca ea să fie întruchipată din nou în traversarea Mării Roșii atunci când apele s-au despărțit.

Întrebare: Deci, pentru dvs. un miracol este o cale de ieșire din Egipt (egoism), când o persoană depășește gândurile, dorințele sale egocentrice?

Răspuns: Exact acesta este miracolul.

Întrebare: Nu este că unele evenimente au avut loc acolo sau ar fi putut avea loc?

Răspuns: Nu contează dacă s-ar fi putut întâmpla sau nu. Pentru mine, întreaga poveste a Torei este povestea unei ascensiuni interioare, spirituale a unei persoane de la gradul de egoism la gradul de dăruire și iubire față de aproapele său.

Din KabTV “Stări Spirituale” 11/30/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed