Miracolul de Anul Nou la ușă

631.5Comentariu: Vreau un miracol! Îmi doresc foarte mult un miracol. Întotdeauna, în vremuri mai bune, înainte de Anul Nou toată lumea anticipa un fel de miracol de Anul Nou. Nu doar ca şi copii, ci și ca adulți, așteptăm acest miracol. Și astăzi, așteptăm și un miracol că totul se va schimba, că va exista o situație nouă, una mai bună și mai favorabilă. Uită-te la lumea asta! Așteaptă un miracol!

Răspunsul meu: Dacă lumea încă așteaptă un miracol, atunci este încă în copilărie. Ce miracol poate exista? Doar cel pe care îl creăm.

Întrebare: Înseamnă că tu crezi în minuni?

Răspuns: Cred în minuni pe care le facem noi înșine, dacă le facem cu adevărat. Toată viața mea m-a convins de asta. Și nu are rost să aștepți un miracol. În caz contrar, nu se întâmplă nimic bun.

Totul se va schimba în bine dacă o vei face. Și dacă nu, totul se va schimba în rău.

Întrebare: Deci punctul tău de vedere asupra vieții este atât de materialist?

Răspuns: Absolut.

Comentariu: A venit noul an și toată lumea așteaptă ca totul să revină la felul în care a fost. Oamenii așteaptă miracolul că totul se va schimba.

Vedeți, încă trăiește într-o persoană.

Spui că nu crezi în minuni. Crezi într-un miracol de genul „fă-o singur”.

Răspunsul meu: Da. Când știu clar ce aștept și ce trebuie făcut pentru asta, încerc să fac tot ce pot. Și dacă acest lucru are cel puțin parțial succes, atunci este deja un miracol.

Întrebare: Atunci spune-mi, ce minune poate face cineva cu propriile mâini, astfel încât viața sa să se transforme cu adevărat în bine și să ia o cale victorioasă?

Răspuns: Pentru aceasta, trebuie să se schimbe, pentru că altceva nu stă în puterea lui. Și se poate schimba singur dacă acționează după natura sa. L-a făcut așa și se poate reface singur.

Întrebare: Va fi un miracol dacă își dă seama că natura lui este egoistă, că natura lui este rea? Va fi acesta deja începutul unui miracol?

Răspuns: În caz contrar, nu vor exista modificări în bine. Din păcate, trebuie să o anunț tuturor.

Întrebare: Dacă omul nu începe să aibă grijă de sine, să se corecteze, nu ar trebui să se aștepte la miracole?

Răspuns: Nu. Nu se poate baza pe miracole. Nu există.

Din emisiunea de pe KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman”, din 28.12.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: