Mișcare browniană

538Baal HaSulam, „Pacea în lume”: Totul în realitate, bun sau rău, și chiar cel mai dăunător din lume, are dreptul de a exista și nu trebuie distrus și eradicat din lume. Trebuie doar să îl reparăm și să îl reformăm, deoarece orice observare a operei creației este suficientă pentru a ne învăța despre măreția și perfecțiunea Operatorului și Creatorului ei.

Întrebare: S-au întâmplat lucruri cumplite de-a lungul istoriei: crime monstruoase, genocidul unor națiuni întregi. Puteți explica modul în care cele mai rele state contribuie la avansarea umanității către un scop mai înalt?

Răspuns: Faptul este că noi suntem o dorință foarte vie de a ne bucura. Vrem să ne simțim bine. Și când ne simțim rău, ne împinge spre următoarea, așa cum ni se pare, stare mai bună. În eal, simțim că ieșim din trecut pentru o vreme, dar totuși simțim că este rău în ea. De asemenea, ne împinge la următoarea stare. Și astfel ne mișcăm constant.

Acesta este destinul nostru, soarta noastră, istoria noastră, dezvoltarea noastră și tot ceea ce se întâmplă.

Cum să nu ne mișcăm așa, la întâmplare, într-o mișcare browniană, de la acest „rău” la alt „rău”, al treilea și așa mai departe? Cum ne putem vedea drumul în avans, astfel încât să putem trece de la rău la bine și de la bine la și mai bine?

Acest lucru nu se întâmplă. Există perioade mai bune, perioade mai rele, dar, în principiu, nu se întâmplă nimic radical mai bine.

Deci avem o problemă: ce se întâmplă cu noi și cu natura? Vedem cum natura inteligentă a creat corpuri fizice, minți, calități, sentimente și orice altceva, adică un super-organism imens în care suntem niște insecte mici, dar foarte urâte.

Întrebare: Toate acestea sunt pentru noi ca să realizăm răul naturii noastre egoiste?

Răspuns: Nu numai. Evident, prin această conștientizare putem ajunge să ne schimbăm pe noi înșine și, în conformitate cu aceasta, să schimbăm întreaga natură. La urma urmei, pe de o parte, suntem cele mai egoiste ființe din această lume și, pe de altă parte, suntem cei mai activi, rezistenţii și puternici.

Deci, trebuie să ne dăm seama ce putem face cu marele nostru potențial și cu marele nostru egoism malefic.

Din emisiunea de pe KabTV “Stări Spirituale” 13.05.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: