Mișcarea reciprocă

151Întrebare: După cum știm, Cabala folosește valorile numerice ale literelor. Pentru a explica stările spirituale, literele ebraice au fost derivate de la cabaliştii care au cercetat însăşi natura lumii spirituale. Ce sunt literele și cifrele și care este legătura dintre ele?

Răspuns: Nu există numere în spiritualitate. Există litere care descriu mișcarea de la cel superior la cel de jos, de la Creator la ființele create, până la gradul în care ființele create pot percepe acțiunea Lui asupra lor înseși. Prin urmare, o literă se numește Ot (semn), adică un indiciu că o persoană începe să perceapă atitudinea forței superioare față de ea.

Percepția începe din punctul în care dorește să atingă Creatorul, forța superioară, în măsura asemănării cu ea. Când o persoană își dezvăluie dorința de a dărui, de a oferi plăcere și împlinire Creatorului, atunci în măsura capacității sale de a o exprima, începe să recunoască că Creatorul a fost pregătit pentru relația cu el încă de la început.

Rezultă că aici apare conexiunea dintre creație și Creator, adică egalitatea dintre atitudinea omului față de Creator și a Creatorului față de om. O astfel de mișcare reciprocă a unuia către celălalt duce la împlinirea reciprocă: o persoană își ridică dorința la Creator, iar Creatorul îi împlinește dorința cu prezența Sa – lumina.

KabTV “Stări Spirituale” 7/26/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed