Misterul libertății noastre

O ființă umană (Adam) este o nouă acțiune, o nouă creație, dezvoltându-se în conformitate cu programul intern, inerent în „picătura seminală” primară. În acest  program, această formă, dată de tată, materialul mamei se adaugă. Apoi, programul începe să fie realizat, se manifestă, iar materialul ia forma unei ființe umane.

O persoană se naște dintr-o mamă ca un animal. Cu toate acestea, vorbim despre structura noastră interioară, cum ne dăm naștere nouă înșine spiritual. Și aici este o condiție specială înaintea noastră: Trebuie să creăm forma noastră noi înșine.

Întrebare: Dar un animal nu poate acest lucru?

Răspuns: Un animal rămâne un animal. El nu poate deveni o ființă umană. Acesta este fundamentul deasupra căruia este format. În general, natura minerală, vegetală și animală este platforma deasupra căreia construim forma umană.

Întrebare: Cine o poate construi?

Răspuns: „Picătura seminală”, care se află mai presus de gradul animal. Aceasta conține totul, cu excepția materialului. Dar când materialul se adaugă la aceasta, forma necesară nu apare în mod automat la fel ca în lumea animală, trebuie s-o găsim noi înșine. În lumea spirituală, o persoană se creează cu ajutorul Creatorului.

Inițial, nu știu viitoarea mea formă spirituală. Ar trebui s-o vreau, să mă uit după ea și să încerc, mergând în credința deasupra rațiunii cât de mult pot. Acționez, luptând pentru ceva care pare ca dăruire pentru mine, iar aceste eforturi mă aduc brusc la o „descoperire”, o nouă formă. Da, mă gândeam la asta tot timpul, dar încă nu mi-am putut imagina cum ar fi în realitate. Acum, când forma dăruirii este îmbrăcată în mine, o obțin.

Cum am obținut-o, fără să știu unde să merg mai exact? Acesta este motivul pentru care este numită o „descoperire”- este o surpriză pentru mine, nu un rezultat așteptat.

Întrebare: Deci, care este alegerea mea liberă?

Răspuns: Alegerea ta liberă este de a căuta această formă cu ajutorul mediului, prin toate mijloacele posibile. Anume mediul construiește starea mea viitoare, creând forma sa în conformitate cu principiul unei matrice care pune presiune pe un lingou de staniu din ambele părți, dându-i forma dorită. Eu sunt acel lingou, materialul inițial, situat între cele două părți ale presei: grupul este o parte, iar profesorul și studiile sunt cealaltă.

Și ideea este că mă pun în această presa. Sunt gata să accept diferite forme și vreau doar să mă anulez, ca un lingou căruia i s-ar putea da orice formă. Astfel, dobândesc forma umană.

Întrebare: Unde este libertatea aici?

Răspuns: Este imposibil să fii pur si simplu liber, dacă ești liber, înseamnă că ești liber de ceva. În realitate, poți fi independent numai de înclinația rea. Acesta este motivul pentru care Creatorul a creat înclinația rea ​​prima dată: mândria, auto-importanța și alte calități egoiste, în raport cu care ne putem verifica: Cât de mult le poți anula, sacrifica în scopul de a lua orice formă pe care profesorul, studiile și grupul ți le cere? Dacă accepți „presiunea” lor, Creatorul umple această formă nouă cu spiritul vieții. Și dacă nu, atunci n-o face.

Când dorești să părăsești grupul, dar decizi să rămâi, atunci te îndrepți spre libera alegere. Alegerea înseamnă să te ridici deasupra înclinației rele. Apoi, te vei simți cu adevărat liber.

Dar acum nu a sosit încă timpul: Este posibil să lași un copil care abia a învățat să meargă, să aleagă? El va rupe ceva. Este imposibil să creezi o realitate a libertății atâta timp cât ai toate calitățile opuse Creatorului și ai posibilitatea să fii în acord sau în dezacord cu El.

Cu toate acestea, astăzi nu este necesar. Treptat, îți dai seama că nu ai de ales, pentru moment, cât timp te afli sub stăpânirea dorinței egoiste. Doar ea acționează în tine și nu ai nimic altceva, nici o altă forță care să reziste egoismului în ceva și să pășească cu el în altceva. Va trebui încă să mergi mai departe, să studiezi și să atragi o mulțime de Lumină Reformatoare în scopul de a dobândi o a doua forță.

În final, găsindu-te între cele două forțe, vei obține toată lumea, valori complet diferite, o nouă înțelegere. Apoi, vom vorbi despre alegerea liberă.

Nu este o coincidență faptul că dreptul de vot este dat la 18 ani și nu înainte. Imaginează-ți dacă copiii de 10 ani ar putea vota. Atunci, candidații ar sări din ecran fără nici o constrângere: „Vă voi da bomboane! Voi oferi la toată lumea sub vârsta de 18 ani, cea mai recentă generație de smartphone-uri! ”

În general, vedem că viața de zi cu zi nu oferă unei persoane libertate. Și nu există nici o astfel de dorință. Astăzi, nu crezi că ai nevoie de alegere, deoarece simți că ești liber. Nu simți că te controlează pe deplin Creatorul.

Și de aceea El te învață: În primul rând, El îți dă dorința egoistă si apoi pune obstacole în calea realizării acestora, ca și cum cineva te împiedică. Tu nu înțelegi încă că totul vine de la o singură sursă, și aceasta este ceea ce ești învățat.

Întrebare: Cum putem accelera acest proces?

Răspuns: Prin joaca cu mediul corect, cu grupul. Înlocuiești o relație vagă cu Creatorul, cu o relație reală cu grupul. Poți face acest lucru. Dacă dorești cu ajutorul mediului să schimbi modul în care Creatorul te tratează, ai posibilitatea. În loc de Creator, acceptă grupul ca factor de influență și-ți poți controla viața în mod liber.

Am auzit asta, dar nu o simțim încă. Nici o problemă, conștientizarea va veni în curând …

Din partea 4 a Lecției zilnice de Cabala 11/11/12, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: