Misticism sau Forta Vietii?

Intrebare: Oamenii care sunt noi in Cabala dau inapoi la cuvantul „Lumina” si il asociaza cu ceva misterios.

Raspuns: Lumina Superioara este forta vitala care ne insufleteste ca lumina soarelui de care depind vietile noastre si sanatatea. De aceea Forta Superioara este numita si Lumina. Asa cum lumina insufleteste viata materiala, la fel si Lumina Superioara ne transmite spiritualitate.

Intregul sistem care opereaza in aceasta lume (pamantul, soarele si luna) corespund muncii Lumii de Atzilut unde toate influentele isi au originea si unde Lumina de Hohma (Intelepciune) se imbraca in Lumina de Bina si coboara catre sufletele noastre. Acesta este motivul pentru care obiectelor spirituale le-au fost date aceste nume, in concordanta cu „limbajul ramurilor”.

Lumina Superioara, ca si lumina soarelui, ne aduce viata. Dar in aceasta lume, noi nu suntem inconjurati de Lumina reala. Mai degraba suntem impachetati numai de lumina care insufleteste „materia proteica”, mentine metabolismul nostru si ne permite sa ramanem in viata pentru aproximativ 70 de ani.

Noi ne straduim sa primim Lumina reala a vietii care ilumineaza sufletele noastre si este capabila sa ne acorde eternitatea, viata plina de perfectiune. Intelepciunea Cabalei este metoda de atragere si primire a acestei Lumini de catre un om. Cand omul primeste Lumina inseamna ca a obtinut intelepciunea Cabalei, cea care ii imputerniceste prin ea cu „viata”.

Viata noastra inmugureste la Lumina de Hohma. Lumina de Hasadim (Iertare) reprezinta corectia, dar oricine in aceasta lume e dornic sa fie umplut cu Lumina de Hohma. De aceea stiinta Cabalei poarta numele de „intelepciunea primirii” fiindca ea ne invata cum sa primim Lumina de Hohma.

Este interzis sa primesti Lumina de Hohma direct, ci numai in interiorul Luminii de Hasadim. De aceea noi studiem cum sa imbracam Lumina de Hohma in Lumina de Hasadim si eventual, sa obtinem intreaga Lumina.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala 10/18/20 „Studiul Cabalei si al esentei ei”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: