Moartea sau viața prin vot?

962.1Din știri (New York Post): „ O tânără de 16 ani s-a sinucis după ce a distribuit un sondaj pe Instagram prin care i-a întrebat pe urmăritori dacă ar trebui să moară – iar 69 la sută dintre ei au spus că ar trebui, potrivit rapoartelor. ”

Răspunsul meu: Mulți oameni s-ar sinucide dacă ar putea face acest lucru cu ușurință luând o pastilă, adormind și gata. De ce să suferi? Această viață este mizerabilă dacă nu găsești o umplere în ea, euforie, realizarea unui anumit vis și oricum murim cu toții într-o zi.

Dar societatea face ceea ce trebuie, prin faptul că nu lasă această înclinație să crească. Trebuie să „alegem viața” așa cum se spune în Tora, dar aceasta trebuie aleasă. Și pentru a face asta, trebuie să încercăm, să ne străduim și să căutăm.

Înțelepciunea Cabala ne oferă o cale de a face acest lucru, dar o persoană trebuie să ajungă la ea și să găsească viața veșnică perfectă în aceasta.

Întrebare: Care este scopul conducerii superioare în aducerea unei persoane într-un asemenea punct?

Răspuns: Scopul său este ca o persoană să afle că există un sens pentru viață. Nu cel în care trăiește. În momentul de față trăiește o viață animalică și trebuie să urce la nivelul următor.

Întrebare: Ești în favoarea atragerii unei persoane prin plăceri sau împingerea ei din spate prin suferință?

Răspuns: Sunt în favoarea atragerii unei persoane cu plăceri.

Întrebare: Asta înseamnă să-i arătăm că merită să trăim pentru această lume?

Răspuns: Lumea superioară. Desigur.

Întrebare: Lumea de deasupra egoismului, după cum spui tot timpul?

Răspuns: Da, într-adevăr. Tocmai pentru asta merită să trăiești. O persoană se va afla atunci în mișcare constantă, în auto-dezvoltare. Este o lume total diferită, un sentiment total diferit. O persoană va vedea cum se schimbă ceva în el de la o zi la alta, în sus, în jos, în orice direcție, dar va fi în mișcare internă și în expectativă.

El va fi într-o stare de revelare a stării superioare, ceea ce înseamnă lumea eternă perfectă. Își părăsește corpul animalic cu emoțiile, realizările și cunoștințele sale și începe să simtă starea superioară.

Întrebare: Încetez să mai simt boală, frici și suferințele acestei lumi cu acest sentiment de armonie și echilibru cu natura? Ies sau nu din toate astea?

Răspuns: Sunt boli pe care nu le poți opri din a le simți, pentru că aparțin stării tale animalice. Sunt senzații pe care le simți din când în când, dar aparțin unei stări psihologice. Cu toate acestea, ești deja ghidat de o atitudine total diferită față de existența ta, față de lume.

Întrebare: Schimbarea atitudinii este principalul lucru?

Răspuns: Desigur! Acesta este cel mai important lucru pentru o persoană. O persoană există în spirit!

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman”, 6/4/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: