Modelul artificial al omului

Întrebare: Ştiu că eficacitatea studiilor depinde în întregime de legătura dintre prieteni în timpul lecţiei. Deci, de ce descopar în mine numai rezistenta?

Răspuns: Doresti să nu existe nicio rezistenţă? Avem nevoie să înţelegem că toata dezvoltarea noastra are loc datorită forţelor care ne opresc. Toata avansarea noastra este efectuata cu ajutorul acestor acelorasi tulburări care ne apar în mod constant. Acestea sunt forţele care ne deruteaza, facăndu-ne sa-i criticam pe alţii şi sa-l invinuim pe Creator, pe grup şi pe profesor, totul!

Şi am nevoie, dimpotrivă, să apreciez şi să ridic totul deasupra, la înălţimea tuturor acelora care aparţin avansarii mele spirituale. Am nevoie sa fac asta în mod artificial, din moment ce, la urma urmei, felul meu natural este ego-ul meu. Dacă vreau să acţionez în mod natural, voi rămâne un animal, deoarece aceasta este natura mea.

Creatorul ne-a creat aşa, iar El n-o ascunde. Este exact ceea ce a spus, în mod direct: „Am creat înclinaţia rea.” Lui nu-i e ruşine să spuna că ne-a creat precum animalele. Dar ne-a dat oportunitatea de a ne transforma în fiinţe umane în schimb şi trebuie să facem acest lucru.

Dacă uit în mod constant, nu înţeleg, nu simt, sunt confuz şi nu înţeleg ceea ce învăţ, atunci, în cele din urmă, trebuie să înţeleg că acest lucru imi este trimis ca ajutor. Tot ceea ce mi se întâmplă în fiecare moment: cu sanatatea, familia, la locul de muncă, pe stradă, în grup, în timpul studiilor, in clarificările mele interioare şi in gândurile mele, toate indatoririle şi confuziile, totul imi este dat numai pentru a aranja toate aceste date in mod corect pe scara de valori. Am nevoie sa clarific ce este mai inalt şi mai jos, ce poate sau nu poate sa ma ajute, să-l rup de mine şi nu să acord atenţie acestui lucru acum .

Asta înseamnă că din toate aceste tulburări, construiesc o structura spirituală, un Partzuf spiritual. Din toate dorinţele, gândurile şi relaţiile mele, din toate influenţele asupra mea, eu trebuie să creez un model al meu, care îmi arată cine vreau sa fiu acum, cum să ma raportez la tot, ce este important pentru mine şi ce este mai puţin important  şi ce mă poate ajuta sau este complet inutil.
[61 516]

Din partea a treia a Lecţiei zilnice de Cabala 22/11/2011, TES

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed