Modul în care Umanitatea poate să dobândească o nouă Calitate

Întrebare: Cum poate un om obișnuit să devină ca și Creatorul?

Răspuns: În funcție de caracteristicile fiecăruia. Toate proprietățile unei persoane sunt diametral opuse forței superioare. Trebuie să începem să le transformăm.

Tot ce este în mine, trebuie să încerc treptat să schimb în opusul lor, că într-o oglindă. Nu este complicat.

Se pare că nici măcar nu trebuie să cauți în tine însuți sau să înveți ceva! Până la urmă, nu Îl cunoaștem pe Creator și nu Îi cunoaștem calitățile. De aceea, trebuie să găsesc un grup de oameni care au aceleași opinii că ale Lui, de preferat nu mai mult de 10 persoane, și să mă apropii de aceștia după metoda explicată de înțelepciune Cabala.

Apropierea se întâmplă în ciudă respingerii noastre, neîncrederii și ostilității, schimbându-ne și asemănându-ne cu Creatorul.

Nu trebuie să ne schimbăm, această apropiere ne va transforma automat. Ceea ce trebuie să facem este să căutăm un limbaj comun. Nici nu va imaginați cât de ușor funcționează. Această apropiere dintre noi ne schimbă gradual pentru a fi asemănători Creatorului.

Întrebare: Cum dobândim caracteristicile Creatorului?

Răspuns: Cei care studiază înțelepciunea Cabala dobândesc caracteristicile Creatorului prin conexiunea dintre ei.

Comentariu: Muncă în grup este bine cunoscută umanității, de exemplu Alcoolici Anonimi, Narcotici Anonimi, etc.

Răspuns: În multe cazuri, muncă în grup este un factor pozitiv și reprezintă modalitatea prin care ieșim din situații dificile. Dar în grupurile celor care studiază Cabală, intenția este să dobândească caracteristicile unice pentru a deveni ca forță superioară după metodele de studiu ale Cabaliștilor.

Întrebare: Este necesar că persoană să aibă dorința de a semăna cu Creatorul, de la început?

Răspuns: Da, trebuie să aibă dorință acum, în timp ce trăiește în această lume, pentru a descoperi forță superioară, eternitatea și următorul stadiu.

Întrebare: Și ce se întâmplă dacă această dorință nu există în persoană?

Răspuns: Această dorință există în toată lumea, dar este încețoșată, închisă de un strat de egoism. Omul o respinge, nu vrea să se gândească la asta. De ce să se gândească la ceva care s-ar putea să se petreacă în viitor, fără să fie clar când, unde și cum în timp ce el are nevoi aici și acum? Așa reușește să rămână confuz în legătură cu asta până la sfârșitul vieții și dintr-o data viață ia sfârșit și el moare.

Oportunitatea de a face ceva cu el însuși dispare. Chiar înainte de moarte, omul simte amărăciunea că și-a trăit viața în felul acesta.

În contrast, lucrând într-un grup de zece persoane după metoda Cabală, omul începe să curețe stratul de egoism că într-o excavare arheologica. Conexiunea dintre noi, care înainte a fost numită un grup sau lumea și reprezenta egoismul nostru comun, se schimbă într-o conexiune altruistă și de iubire reciprocă. Această nouă caracteristică se numește Creator. Participarea într-un grup de studiu ca acesta este că și cum ai zbură spre următorul nivel de dezvoltare.

Oamenii care studiază nu se mai simt ca existând într-un singur corp; ei încep să creadă, să vadă și să descopere următorul sistem al existenței. Toată umanitatea trebuie să ajungă la acest stadiu de dezvoltare pentru că am trăit pe Pământ prin toate generațiile pentru acest scop.

Din emisiunea de pe Kab TV „Înţelepciunea Cabala şi Ştiinţa” din 25.01.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: