Moise – Manifestarea punctului din inimă

527.03Întrebare: Este Moshe (Moise) o putere în om?

Răspuns: Da. Aceasta este o manifestare a punctului-din-inimă, care la un moment dat apare în om sau într-un grup.

Întrebare: Care este diferența dintre Moise și Avraam?

Răspuns: Este același efort pentru Creator, dar la niveluri diferite.

Punctul în inimă începe să se dezvolte, să se umfle cu prețul egoismului. Ia toate calitățile și formele egoiste. În caz contrar, este imposibil să începem să acționăm față de Creator dacă nu ne cufundam în egoism. Prin urmare, Moise trebuie să se scufunde în ego, nu este de mirare că a fost crescut în palatul faraonului de catre fiica faraonului, Batya. După aceea, este pregătit pentru misiunea sa.

Dar pentru a o îndeplini, trebuie să se desprindă complet de bunicul său adoptiv și de mama sa adoptivă. Apoi, există o stare în care este obligat să fugă din Egipt, chiar dacă este un prinț. El fuge.

El fuge, după cum se spune, în străinătate, unde își întâlnește viitoarea soție, Zipporah, fiica lui Iethro. Ei au doi copii. Dar după un timp, se întoarce din nou în Egipt, lăsându-și soția și copiii.

Întrebare: Când spuneți acest lucru, nu vă imaginați toți acești oameni care au plecat undeva, au venit și au născut copii?

Răspuns: Nu, desigur că nu. Dar așa este scris. Foarte ușor!

Întrebare: Dacă luăm în considerare aceste evenimente din punctul de vedere al grupului de zece, unde fug de grupul de zece? Ce se întâmplă în el?

Răspuns: Nu fugi de grupul de zece. Când oamenii din grupul de zece încep să-și dea seama că nu pot ajunge la Creator, atunci au o definiție precisă a ceea ce este esența lor, rădăcina lor spirituală.

Încep să se unească și mai mult între ei. Ei ajung la punctul din inima, care se numește Moise, și încep să lucreze în jurul lui. În cele din urmă, ei descoperă că acest punct se află sub autoritatea faraonului, sub autoritatea egoismului lor și, prin urmare, nu există nicio speranță de a se ridica deasupra acestuia, până la punctul în care sunt forțați să renunțe complet la folosirea acestuia, totuși mecanic, artificial.

Întrebare: Ce înseamnă: Moise fuge și trăiește în deșert timp de 40 de ani?

Răspuns: Aceasta înseamnă că se desprinde de egoismul său și ca nu vrea să-l folosească. Aceasta nu este încă o ieșire din Egipt, dar este deja o ruptură.

Moise (punctul-în-inimă) există ca separat, independent de egoism. Prin urmare, când se întoarce în Egipt, este absolut opusul lui Faraon. Nu îl privește ca pe bunicul său. Aceasta este o personalitate nouă, care vine și cere: „Trebuie să dai drumul oamenilor mei”.

Din emisiunea de pe KabTV „Stari spirituale” 15.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed