Motivul tuturor intarzierilor

Intrebare: Ce mijloace practice exista pentru a ne intari munca interioara?

Raspuns: Trebuie sa avem un sentiment mai puternic de apartenenta la grupul comun din lume. Are forte mai mari si oportunitati  mai multe decat  grupurile  particulare , pentru a ne putea ridica deasupra dorintelor comune.

Trebuie sa cream prima calitate a darurii printre noi si sa revelam unitatea dintre noi. Sper ca asta se va intampla la aceasta Conventie si apoi conturul sau va fi atras inauntrul nostru. Dupa asta, misiunea noastra este sa pastram conectarea cu aceasta calitate, insemnand sa ne unim mai mult si mult in timp ce egoismul creste constant si devine revelat din ce in ce mi mult in fiecare persoana.

Ce actiune ne va ajuta sa facem asta? In afara surselor Cabaliste si din discutiile cu Rabash vad un singur scop: toti trebuie sa cerem asta in timpul stidiului. De-a lungul intregii zile inaintea lectiei trebuie sa cumpanesc ce trebuie sa intreb. Nu conteaza ce fac sau unde lucrez, trebuie sa vin la lectie cu o intrebare, cu o problema, stiind ce trebuie sa intreb.

Fiecare persoana trebuie sa  vina la lectie cu o intrebare, potrivita scopului. Fiecare persoana sa aiba intrebarea sa, formulata in felul sau personal si potrivita starii personale. Asta nu conteaza. Principalul este sa vina cu o intrebare si o cerere.

Toate aceste intrebari sunt incluse in Malchut al Lumii Atzilut, care ridica MAN la Zeir Anpin si la Bina. Asta este ceea ce are nevoie: o dorinta, trezirea, pasiunea, plansul pana cand ajungem la poarta lacrimilor.

Ne sunt date toate orele zilei de dinaintea lectiei pentru a ne pregati aceasta cerere, dar cererea in sine se ridica in timpul lectiei. Nu conteaza ce material studiem si daca citim sau punem intrebari. Datorez orele de studiu intrebarii: cum sa primesc ceea ce am cerut cu insistenta de-a lungul zilei si pe care acum trebuie sa o realizez?

Motivul pentru toate intarzierile este insuficienta pregatire si lipsa unei cereri reale in timpul lectiei, cand suntem impreuna cu Lumina inauntru si cu Kli-ul comun. De aceea, acum cand suntem pe cale sa ne unim la Conventie, este foarte important sa venim cu dorinta adevarata pe care toata lumea o impartaseste. Chiar daca difera stilul sau variatiunile, trebuie sa exprimam esenta comuna: vrem sa revelam Forta Superioara.

Ce forta este deasupra noastra? Noi suntem dorinta de a primi si deasupra noastra se afla dorinta de a darui. Asta este ceea ce vrem sa revelam in interiorul nostru deci ne va domina pe interior si ne va umple. Aceasta este revelarea Creatorului in interiorul creaturii.

Chiar daca dorintele noastre sunt mici, daca se unesc, atunci forta lor este suficienta pentru noi ca sa dezvaluie Creatorul. Suntem gata, si asta este adevarul.

Dupa asta vom angaja un Reshimo – o impresie a revelatiei, care ne va indreptati sa aspiram inspre acest stadiu in fiecare zi in grupul local, sa atragem acest stadiu, sa il indreptam si intari, folosindu-l ca baza pentru a construi noi nivele.

Din lectia din 11/6/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: