Mulțumesc pentru onoare

Întrebare: Am ajuns la convenția din deșert și, văzând prieteni atât de mari din jurul meu, întreb: De ce am fost onorat să fac parte din această societate mare, deoarece eu însumi nu am nimic deosebit?

Răspuns: Nici unul dintre noi nu a ales singur această cale, ci am fost adus de Sus. Dacă înțelegem acest lucru, trebuie să mulțumim pentru asta. Creatorul aduce o persoană la soarta bună și îi spune: „Ia asta!” Fiecare a fost adus aici pentru ca a venit timpul pentru sufletul său să înceapă corectarea și să devină inclus conștient în mecanismul general, numit Malchut sau Divinitate.

Dar dacă Creatorul aduce o persoană la această alegere, nu înseamnă că totul va continua fără eforturile noastre. Eforturile noastre trebuie să devină din ce în ce mai conștiente. Fiecare a fost deja dezamăgit de viața sa, în dorințele sale, și a trecut prin multe: a absolvit o universitate, a lucrat în câteva locuri, a servit în armată, s-a căsătorit și a divorțat.

Dar nu am făcut eu toate astea. Când mă uit înapoi, nu-mi vine să cred că am făcut toate acestea și totul mi s-a întâmplat mie. Încep să realizez că am fost condus de Sus prin toate aceste evenimente. Deși am empatizat din punct de vedere emoțional, senzațiile mele au fost evocate de Sus în mine.

Dar, de acum încolo, mi s-a dat libertatea de a alege, pe care o pot folosi. Există mulți care vin și pleacă. Ca urmare, se vor întoarce cândva în viitor. Înainte de convenție, am primit multe scrisori de la foștii mei studenți care au părăsit de mult studiul, au fost dezamăgiți, dar acum au decis să se întoarcă.

Asta este, de asemenea, soarta; nu ar trebui să credem că a fost propria lor decizie; conducerea superioară le-a cerut-o. Prin urmare, trebuie să-i acceptăm din nou, și astfel am deschis această convenție pentru toată lumea.

Tot ceea ce a fost făcut cu tine până astăzi, s-a întâmplat pentru că ți s-a permis să te întărești și să ai grijă de alții, și trebuie să mulțumim pentru aceasta.

Din Convenția de la Arava 17/1/13, Lecția 1

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed