Mulțumirea este mai rea decât moartea

 202Întrebare: Un spectator întreabă: „Omenirea a venit cu tot felul de sărbători, dar nu există nicio sărbătoare numită „Ziua Înțelesului Vieții Umane”. De ce? Înseamnă că nimeni nu trebuie să afle care este sensul vieții?

Răspuns: „Ziua sensului vieții” ar fi o zi de doliu, nu o sărbătoare. Și care este sensul vieţii?

Cineva îşi dă seama brusc că viaţa nu are sens, că trăim degeaba. Viaţa trece pe lângă noi în fiecare zi. Poate că ar fi mai bine dacă nu ar începe deloc!

O vacanță în general, nu este pentru distracție. O sărbătoare este de comemorat. Deci, sărbătorile pot fi contaminate cu mesaje în general triste, cum ar fi „sensul vieții”.

Comentariu: Ar fi minunat dacă oamenii ar începe să caute sensul vieții.

Răspunsul meu: Ei bine, oamenii îl caută de mii de ani. Şi ce dacă?

Întrebare: De ce nu îl pot găsi?

Răspuns: Pentru că nu există sens în viaţă.

Întrebare: Pentru ce trăiește o persoană?

Răspuns: Să pună această întrebare în fiecare generație și să nu găsească un răspuns.

Întrebare: Este important să punem această întrebare?

Răspuns: Această întrebare se ridică din interiorul unei persoane, indiferent dacă vrei sau nu.

Comentariu: Se pare că este mai bine să nu punem această întrebare, ci pur și simplu să ne trăim viața fără să ne întrebăm. Este mai ușor așa.

Răspunsul meu: Atunci rămânem la nivel animal. Oamenii continuă să evolueze și de aceea ne punem tot mai multe întrebări despre sensul vieții în fiecare nouă generație.

Întrebare: Adică nu putem să nu ne punem această întrebare?

Răspuns: Nu, nu o vom face. Simplul fapt că continuăm să ne întrebăm noi înșine ne va aduce într-o zi la punctul în care vom începe să o descoperim. Sper să fie foarte curând.

Întrebare: Care este sensul vieții umane? De ce sunt născut în această lume? Să te naști, să trăiești între 70 și 80 de ani și apoi să mori? Pentru ce?

Răspuns: Trăiești pentru a căuta. Fiecare persoană caută în subconștient. Oricine, zidar, lăcătuș, artizan, academician, curățător stradal… indiferent cine sau cum! Un bețiv… nu contează. Toți sunt angajați în căutarea sensului vieții. Și nici nu știu ce îi motivează să se angajeze în căutarea sensului vieții. Dar fiecare persoană, toată lumea o face.

Comentariu: Mulți oameni spun: „Mi-am trăit viața atât de bine! Am realizat multe.” Ei par atât de liniștiți de parcă nu ar fi căutat niciodată sensul vieții.

Răspunsul meu: Ei pur și simplu se conving singuri.

Întrebare: Dar au totuşi această întrebare în interior, nu-i așa?

Răspuns: Altfel, nu ar mai fi în viață. Fiecare secundă a vieții noastre începe cu faptul că o persoană își pune întrebarea: „Pentru ce trăiesc?”

Întrebare: Altfel, nu ar trăi. El nu își dă seama și prin urmare, trăiește această secundă dată și își pune din nou aceeași întrebare: „Pentru ce trăiesc?” Din nou și din nou, mergem pe această cale cu viața noastră, dar încă ne lipsește un răspuns. Cu toate acestea totuși, intrăm din nou în căutare: „Pentru ce trăiesc?” Astfel, trăim următoarea secundă etc. Așa se întâmplă de-a lungul întregii noastre vieți. Acesta este ceea ce numim fluxul vieții?

Răspuns: Da. O întrebare continuă despre sensul vieții și o căutare constantă a unui răspuns pe care oamenii nu-l descoperă niciodată.

Întrebare: Ce se întâmplă dacă nu îmi pun niciodată această întrebare? Vreţi să spuneţi de fapt, că nu există așa ceva?

Răspuns: Nu, nu depinde de tine! Adică, această întrebare precede în general percepția noastră fiziologică. Este cea mai importantă și fundamentală întrebare dintre toate. Este o căutare spirituală: „Pentru ce trăiesc?” După ce o pune cineva, corpul nostru, toate organele noastre încep să revină, să înflorească și să se dezvolte. Ca rezultat al trăirii a milioane de vieți diverse, ajungem la concluzia că într-adevăr vom găsi sensul vieții.

Întrebare: Care este acesta?

Răspuns: Să-L simți pe Creator, sursa întregii vieți. Și Îl vom descoperi. Cu toate acestea, până acum am continuat să-L căutăm. Cu toate acestea, ne apropiem deja de o stare în care vom începe să-L căutăm într-un mod conștient.

Adică, deja ne putem imagina mai bine care este sursa vieții, ce este Creatorul. Cum, pe ce bază, cu ce calități și cu ce intenții mă pot apropia de El, să mă prind de El, să mă îndrept către El și să mă lipesc de El ca un bebeluș de mama lui?

Întrebare: Acesta este sensul vieții?

Răspuns: Nu, nu este. Este pur și simplu un instrument de conectare cu sensul vieții. Și atunci când ajungem în acest stadiu, de acolo vom căuta cine este El, Creatorul, sensul vieții. Ce vrea El de la noi, ce așteptăm noi de la El, de ce întregul sens al vieții trebuie doar să fiu atras către El și să ader la El? Și abia atunci, de la El vom începe să absorbim care este sensul vieții.

Comentariu: Ne spuneţi că nu există mulțumire, ci doar o căutare constantă.

Răspunsul meu: De ce ai nevoie de mulțumire? Este mai rea decât moartea. Este negarea existenței, este inexistența, neantul!

Întrebare: Nu există pensionare în această chestiune? Nu există o pauză? Căutările noastre vor continua în mod constant? Nu există o pauză?

Răspuns: Deloc! Doamne ferește!

Întrebare: Este aceasta calea către eternitate?

Răspuns: Eternitatea înseamnă să fii într-o apropiere constantă de El, ținându-te de El, agățându-te de El și aderând la El din ce în ce mai mult, fără încetare.

Din KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 5/12/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: