Munca divizata in parti

Întrebare: Cartea ta „Atingerea lumilor de dincolo” începe astfel: „Generațiile vin și pleacă, totuși fiecare generație și fiecare individ pune aceeași întrebare despre sensul vieții”. De ce există un schimb de generații?

Răspuns: Când ne este greu să facem o muncă mare, atunci o împărțim în părți mici.

Să presupunem că este ceva uriaș în fața mea, nici măcar nu mă pot gândi la asta, este prea multă presiune asupra mea. Apoi încerc să nu-mi imaginez acest imens bloc pe care trebuie să-l construiesc – să zicem, o piramidă sau un palat.

În trecut, oamenii au construit structuri mari timp de secole. De exemplu, a fost nevoie de trei sute de ani pentru a construi câteva catedrale în Europa. Iar cei care au început să le construiască știau că numai strănepoții lor îndepărtați le vor vedea deschiderea.

Așa suntem noi. Ne confruntăm cu o problemă uriașă: trebuie să ne ridicăm la nivelul Creatorului din starea inițială, complet opusă Lui – din egoismul absolut. După cum se spune: „Am creat înclinația rea; Am creat Torah ca un condiment. ”

Această corecție este foarte lentă. Prima etapă este realizarea răului naturii noastre. Abia acum, în această generație, începem să ne dăm seama treptat ca natura noastră ca rău, ne conduce la lipsa de speranță, goliciune și autodistrugere. Mai sunt multe lucruri în față pentru corectarea egoismului și pentru ascensiune.

Dar omenirea, în principiu, a trecut de cea mai dificilă etapă. Cu toate acestea, a durat mult! Dacă luăm în considerare acest lucru de la începutul lumii noastre, atunci natura neînsuflețită s-a dezvoltat timp de miliarde de ani, cea vegetativa de miliarde de ani, cea însuflețita de sute de milioane de ani și omul de câteva sute de mii de ani.

Iar dezvoltarea spirituală este și mai comprimată în noi. Prin urmare, trebuie să o realizăm foarte repede, în restul de două sute treizeci de ani. La urma urmei, procesul de corectare durează 6.000 de ani, începând cu prima corectare făcută acum 5.770 de ani de primul cabalist.

KabTV „Premiera” din 24.08.2009

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed