Munca în exilul din Egipt

Întrebare: Este spus că iubirea se dezvăluie în timpul exilului din Egipt. Ce corecție se face în Egipt?

Răspuns: Există numeroase corecții acolo: separarea de Iacov, separarea de Iosif, conexiunea la Moise, totul este deasupra voinței de primire care crește constant; sfârșitul celor șapte ani de foamete și plăgile din Egipt sunt toate numeroase discernăminte interioare, deoarece ele sunt pregătirea vasului. Este spus că, întreaga diferență dintre exil și răscumpărare este litera Aleph (ebraică), în revelarea Luminii, revelarea Creatorului. În exil trebuie să descoperiți în ce măsură Creatorul vă lipsește, deoarece fără El, nu puteți să vă conectați cu alții.

Numai atunci când acumulați și primiți toate aceste dorințe, aceste pasiuni, durerea de a nu fi în măsură să revelați Creatorul, adică atributul de dăruire printre prieteni, când regretați că nu puteți să vă conectați la ei și faceți încă un efort pentru a descoperi iubirea, conexiunea fără niciun calcul și că nu puteți să faceți asta, atunci veți atinge cele zece plăgi ale Egiptului prin care vă detașați deja de Faraon. Înainte de asta, nu te-ai putea desprinde de el.

Moise din voi este gata să facă asta, dar poporul lui Israel nu este. Până în ultimul moment dorințele voastre aud doar că ar trebui să iasă din Egipt, ar trebui să se pregătească, că aceste dorințe corupte vor primi lovituri, și că dorințele care sunt focalizate pe Creator vor putea să varieze. Este o muncă foarte dură, dar asta nu ar trebui să ne oprească, deoarece este munca în Egipt. Altfel, nu vom realiza răscumpărarea. Nu vom fi recompensați cu ajutorul Creatorului, a cărui ”mână puternică va conduce copiii lui Israel din Egipt”, până ce nu vom ajunge la finalul eforturilor noastre, încercând să depășim toate problemele, eșecurile, senzația de îngreunare.

Din partea a doua a Lecției zilnice de Cabala din 26.03.2014, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: