Munca în Țara Israel

Sarcina pentru a intra în Țara Israel este să lucrăm cu dorințele egoiste ale omului. Se numeste Eretz – țară, pământ, din cuvantul “Ratzon” – “Dorință”.

Însă pentru a deveni dorințe ale “Israelului” – Yasher Kel, direct către Creator, adică pentru dăruire, iubire și conexiunea dintre oameni – toate aceste dorințe trebuie să fie înfrânte.

Așadar, întâi trebuie să facem aceste sisteme în noi înșine, pentru a trece prin corecția dorințelor egoiste.

Când ne aflam în deșert, aceste dorințe erau ascunse și nu funcționau și am fost angajați numai în acumularea Luminii Hassadim, care este obținerea proprietății dăruirii prin ridicarea deasupra egoismului.

După patru zeci de ani de ascensiune completă de la Malchut la Bina, am căzut înapoi în Malchut. Aici începem munca practică, însă de data aceasta lucrăm cu egoismul nostru. Anterior noi doar ne-am ridicat deasupra lui, însă acum întoarcem fiecare acțiune egoistă într-una altruistă. Aceasta este o muncă total diferită.

Intrebare: Odata ai dat exemplul cu balonul. Dacă îl umfli cu un gaz mai ușor ca aerul, zboară spre tavan și dacă îl umfli cu un gaz mai greu, cade pe pământ. Asta înseamnă că intrarea în Țara Israel este o îndeplinire mai greoaie și te atrage în jos?

Raspuns: Desigur. Proprietățile egoiste te trag tot timpul în jos. Sarcina noastră este să plutim cu tot egoismul nostru greoi. Însă nu e atât de înspăimântător, deoarece se face cu ajutorul Luminii Superioare, forța superioară. Treaba noastră este doar să stăpânim această tehnică.

Din emisiunea de pe Kab TV “Secretele Cartii Eterne” 9/21/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed