Munca în toate etapele

Întrebare: Cum ar trebui să ne uităm la prieteni: Sunt ei mai mari decât mine sau suntem egali?

Răspuns: Nu-mi pasă dacă sunt mai mari sau mai mici, fiindcă eu sunt pregătit să lucrez în toate etapele! Trebuie să mă raportez la ei în mod diferit.

Până la urmă, în toate etapele primirii şi dăruirii și în care trebuie să obţinem unitatea noastră, nu există mai mare sau mai mic. Acolo, fiecare este atât mai mare, cât şi mai mic decât ceilalţi, deoarece fiecare dintre noi are propriile sale calităţi speciale. Trebuie să dau întregului Kli, întregului suflet şi să primesc de la el ceea ce am nevoie pentru funcţionarea mea corectă.

Prin urmare, numai atunci când ne pasă de starea generală a sufletului, care este numit, fie Adam, fie Creatorul (depinde despre ce vorbim – fie despre structura sistemului în sine sau despre umplerea lui), putem să discutăm despre munca corectă. Numai conexiunea cu Creatorul sau aspiraţia pentru această conexiune, ne oferă bazele muncii corecte.

Întrebare: Trebuie să acord atenţie faptului că aspiraţia prietenilor spre Creator este mai puternică decât a mea?

Răspuns: Dacă o persoană simte în modul acesta, asta o conduce înainte.

Este scris „Sfârşitul unui act este în gândul preliminar”, adică el determină începutul acţiunii. Prin urmare, principalul lucru pentru mine este să determin Creatorul și, anume, ce este, ce caut, unde pot să merg, spre ce aspir, ce stare văd ca scop al meu, iar pe baza asta eu pot să mă uit deja la ceea ce am nevoie pentru a obţine acest scop.

Întrebare: Când am un scop în faţa mea, în ce anume sunt mai mic decât prietenii mei în munca spirituală în grup?

Răspuns: Dacă un Cabalist se regăseşte pe el însuşi în cel mai mic grup, el tot va fi în ceva mai mic decât ei, deoarece trebuie să aibă o conexiune cu ei, pentru ca să-i influenţeze cu dorinţele, speranţele şi gândurile lui. Iar pentru asta, trebuie să primească de la ei dorinţele şi aspiraţiile lor.

Fără asta el nu va putea să participe activ în grup, chiar dacă el este cel mai mare. Trebuie să fie mai mic decât ei și, astfel, să-i servească pentru a primi aspiraţia lor spre Creator. Apoi el va putea să lucreze cu aceste aspiraţii.

De pe KabTV „Ultima generaţie” 5/9/18

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed