Munca Perfecta Are Loc Pe Doua Planuri

Intrebare: Exista o anumita discrepanta: pe de o parte cand exista o perturbare, se presupune ca nu il rog pe Creator sa o inlature. Insa, pe de alta parte, in acest plan material, trebuie sa fac orice efort pentru a o rezolva. De ce este asa?

Raspuns: Nu este usor de inteles. Exista o munca interioara care corecteaza o persoana; si se refera la senzatiile interioare. In acelasi timp, persoana este obligata sa actioneze in exterior pentru a-si rezolva problemele in lumea exterioara.

Din aceasta cauza face corectii exterioare. Si pentru ca lumea in sine nu exista, este vorba despre dorintele persoanei. O persoana trebuie sa realizeze ca daca dificultatile apar la exterior, se presupune ca persoana are grija de acestea pe masura abilitatilor sale. In acelasi timp, ar trebui sa muncasca pe plan interior si sa continue sa corecteze relatia sa cu Creatorul.

Pe masura influentelor obstacolelor externe asupra persoanei, persoana trebuie sa se ridice deasupra lor aplicand principiul „credinta deasupra ratiunii”.Pentru ca vine in lumea materiala si cauzeaza pagube, persoana este obligata sa rezolve problemele materiale aplicand metode care ii sunt accesibile lui sau ei.

Deci, persoana trebuie sa actioneze pe amandoua planurile, interior si exterior. Aceasta munca poarta numele de „munca perfecta”.

Din partea a 1 a Lectiei Zilnice de Cabala 23/208/2012, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: