Munca spirituală a femeilor

Întrebare: Cât de bine ar trebui să cunoască femeile Prefața la Înțelepciunea Cabalei (Pticha)? Ar trebui să fie la fel de mult ca și bărbații, sau există o flexibilitate pentru femei?

Raspuns: Din punct de vedere tehnic, femeile nu trebuie sa studieze Pticha la fel de profund ca şi barbatii, dar este de recomandat să-i cunoască elementele de bază. Faptul că de ceva timp am studiat primele paragrafe, este bine. Cineva trebuie să o înveţe bine și să o cerceteze, în el însuşi, să treacă prin ea. Femeile, de asemenea, au nevoie de acest lucru.

Cabala nu cere femeilor să se conecteze la același nivel la care o fac bărbații, dar ar trebui să aibă o înțelegere generală a auto-anularii.

Interconectarea femeilor este o mare problemă. Dar ele trebuie să se ridice deasupra lor, pentru că atunci când cineva se ridică deasupra sieşi, fără să-și dorească ceva, în deplină auto-anulare, este similar cu a fi în lumina Hassadim. Aceasta este o stare inițială de bază a acțiunii altruiste în Cabala, iar femeile trebuie să o execute. Fără ea, nu există o lume spirituală, nicio conexiune cu Creatorul sau orice altceva …

Cineva este obligat să se ridice deasupra lui, însuşi, în ciuda problemelor pe care Creatorul le ridică în fiecare dintre noi: lenea, lipsa de importanță, nemulțumirea față de ceva – indiferent de ce ar fi. Persoana trebuie să se ridice deasupra ei.

Conexiunea cu ceilalți este mai potrivită pentru bărbați decât pentru femei. Este suficient ca femeile să se ridice deasupra lor și, prin aceasta, ele deja încep munca spirituală.

Prin urmare, ele nu au nevoie de grupul de zece, la fel de mult ca bărbații. Femeile trebuie să se adune în grup, numai pentru a se anula. Dar ele nu trebuie să fie conectate cu celelalte, într-o singură inimă, așa cum sunt bărbații. Acestea sunt nivele diferite, ale naturii egoiste. Dacă, pur și simplu, acestea se anulează, ele vor atinge nivelul conexiunii, similar cu cel al bărbaților.

Din lecţia de Kabbalah în limba rusă 4/4/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed