Muncind in doua directii

Intrebare: O persoana poate simti doar un lucru la un moment dat. Cum atunci putem trai dezamagirea si bucuria simultan?

Raspuns: Doua contrarii se afla in noi: Dorinta nostra egoista si scanteia altruista, punctul din inima.

Daca incepem sa alimentam scanteia corect, atunci ne atrage spre daruire, Creatorul, in timp ce dorinta ne atrage in directia lumii animate, doar prin dorinta de a fi indeplinita. Daca le pun una impotriva celeilalte, daca sunt gata ca dorintele mele sa sufere de dragul cresterii punctului meu din inima, atunci munca mea se desfasoara deja in doua directii diferite.

Cu cat dorinta mea pentru placere e mai restrictionata, cu atat urca mai mult punctul din inima catre daruire. E opozitia intre ele pe care eu construiesc Kliul meu.

Trebuie sa imi ofer toata energia pentru punctul din inima pentru a-l planta in grup si a-l creste acolo. Cat despre dorinta materiala, fie ce-o fi. Nu acord prea mare atentie acestui lucru, dedicandu-ma mai degraba necesitatilor vitale.

Prin urmare trebuie sa ne “impartim” in doua asa incat in final ecranul Masach sa iasa din aceste doua parti. Atunci vom continua sa facem actiunile spirituale reale.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Kabbalah 12/8/10. Zohar.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: