Muzica Luminii

Întrebare: Cum să ne imaginăm o stare ideală, vasul general, conexiunea?

Răspuns: Suntem cu toţii interconectaţi. Atunci când prima conexiune se revelează între noi, înseamnă că noi toţi, nu contează câţi suntem – miliarde sau milioane, revelăm 10 Sefiroţi între noi. Acesta este structura sistemului.

Iar apoi, aceşti 10 Sefiroţi încep să vibreze şi să genereze sunete, ca şi corzile unei chitare. Sunt în mişcare constantă, în relaţii de armonie unul cu altul. Nicio singură notă nu este în dezarmonie faţă de armonia generală.

Întregul sistem ne revelează 10 Sefiroţi din ce în ce mai perfecţi. În afară de asta, ei ne devin din ce în ce mai clari, în diferitele lor forme. Aceste forme diferite care ne devin revelate, apar pentru că fiecare Sefira individuală constă şi ea din proprii 10 Sefiroţi.

Iar atunci când toţi aceşti 10 Sefiroţi interiori care compun principali 10 Sefiroţi încep şi ele să interacţioneze între el, generând armonia superioară a undelor principale, ca în muzică sau voce, ele crează întreaga impresie, transmiţând înăuntru toată informţia despre vase şi Lumina care le umple.

Diferitele Lumini sunt impresii diferite înăuntrul acestor dorinţe, experimentate din conexiunea notelor, din ce iese din corzile vocale. Toată această muzică reprezină revelaţia.

Totul este înăuntrul vasului. Sunetul este simţit în interiorul dorinţelor noastre, a organelor de percepeţie, nu există de sine stătător în aer. Muzica Luminii este întotdeaună revelată ca umplere interioară a literelor (matricele dorinţele), ca existând în interiorul altor litere. Lumina se manifestă numai în interiorul vasului, a dorinţei, ca rezultat al schimbării ei.

Din partea a doua a Lecţiei zinice de Cabala 4/24/2012, Zoharul

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: