Nascuti In Lumea Spirituala Fara Cezariana

Intrebare: De ce este urcarea la primul nivel si intrarea in lumea spirituala cel mai dificil lucru?

Raspuns: Nasterea este cea mai dificila si periculoasa actiune. Astazi nu simtim asta atat de acut deoarece lumea noastra a trecut prin multe corectii, datorita dezvoltarii in ultimul secol al medicinii. Inainte, totusi, multe femei si copii mureau in timpul nasterii. Era ceva obisnuit.

Nasterea este cea mai dificila actiune, atat in lumea corporala cat si in cea spirituala. De aceea nu ar trebui sa asimilam aceasta actiune cu lumea coprorala, in care am ajuns sa ne bazam pe doctori si Cezariene. Trebuie sa intelegem ca este o chestiune de viata si de moarte, in special atunci cand este vorba despre  creatura dezvoltata cum este fiinta umana.

De aceea nasterea noastra spirituala nu este un proces simplu. Cu cat creatura este mai cultivata, cu atat ii este mai dificil sa se multiplice. Nasterea spirituala simbolizeaza inceputul vietii spirituale. Nu este continuarea aceleiasi vieti pamantesti la acelasi nivel corporal. Trebuie sa va nasteti pe un cu totul alt nivel!

Noi nici nu ne putem imagina ce inseamna nasterea unei noi minti si a unei emotii, a unei noi constiinte si perceptii. Este o senzatie, o revelatie care nu a existat inainte in voi! Toate acestea sunt dintr-o data prezente, revelate in voi; apar din interior intr-un fel atat de neasteptat incat vin pe nepregatite. Descoperiti dintr-o data ca exista, ca poate fi. Inainte nu v-ati fi putut-o imagina in mod corect. Este un adevarat miracol! De aceea este cunoscuta ca miracolul exodului din Egipt.

Apoi incepe procesul dezvoltarii si al cresterii. Nu exista o revolutie asemanatoare nasterii.

Sursele Cabaliste descriu nasterea spirituala ca pe o legenda in care o caprioara colinda muntii si intalneste un sarpe care o musca de acolo de unde se presupune ca ar trebui sa apara copilul. Asta o ajuta pe caprioara sa nasca. Povestea descrie taierea „inimii de piatra”, cea mai cruda dorinta egoista care nu poate fi corectata. Altfel, este imposibil sa se nasca.

In acest punct toate fortele exterioare opuse apar pentru a elibera noua creatura care incorporeaza doua forte (daruirea si primirea). Acesta este un adevarat miracol al Creatorului. In fond, El este cel care  aduce omul pe lume.

Din partea 1 a Lectiei Zilnice de Cabala 9/27/2011, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed