Nașterea și alăptarea

627.1Comentariu: Astăzi, tendința de hrănire artificială este foarte frecventă. Femeile nu vor să hrănească bebelușii în mod natural. Se spune că, odată cu hrănirea artificială, mama nu are un sentiment de iubire pentru copil.

Răspuns: Este firesc. Știm că iubirea se naște pentru cineva drag. Și cum suntem egoiști, cel în care investim ne este drag. La urma urmei, te investești pe tine însuți, ceva al tău. Și atunci, o parte din ceea ce ai investit în el îți este drag.

Reiese că nu copilul însuși îți este drag, ci tu ești cel care l-a născut, l-a crescut și așa mai departe. Prin urmare, cu cât nașterea este mai dificilă, cu atât mama își iubește mai mult copilul. Și cu operația cezariană, acesta nu este cazul.

Același lucru este valabil și în cazul alăptării. Dacă bebelușul vine pe lume ca urmare a unei operații cezariene, atunci laptele poate să nu apară, deoarece impulsul spre acesta este dat în timpul nașterii. Potrivit Cabalei, toți hormonii și tot ceea ce a înconjurat copilul în uter, care l-a creat, l-a păzit și l-a modelat, se ridică până la sistemul lactației, iar apoi laptele începe să fie produs.

Sistemul care a avut grijă de el pe plan intern este cel care trece la nivelul următor și începe hrănirea. Laptele este același sânge care s-a ridicat la un nivel la care un copil îl poate absorbi. Sângele este nivelul inferior, laptele este următorul.

Cabala spune că un copil născut pe cale naturală ar trebui să fie alăptat până la doi ani, adică 24 de luni. Dar acest lucru nu înseamnă că bebelușul trebuie hrănit doar cu lapte.

În general, în timpul perioadei de alăptare, copilul ar trebui să primească lapte de femeie, dar nu neapărat de la mama sa. Există multe astfel de exemple în Biblie.

Din „Close-Up. Copii nedoriți” de la KabTV 28/11/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: