Națiune bazată pe ideologie

560Întrebare: De ce evreii se unesc doar în momentul pericolului?

Răspuns: Evreii nu au putere naturală de conexiune pentru că nu sunt o națiune. S-au reunit nu pe baza unei alianțe de sânge sau a apartenenței unor familii, ci pe o bază ideologică. Restul babilonienilor au început să se așeze pe Pământ în clanuri, așa-numiții Hamuli. Unii s-au dus spre vest, alții au mers spre est.

Prin urmare, oamenii care s-au alăturat lui Avraam nu au simțit rudenia de sânge și au fost ghidați doar de ideologia lor. Se dovedește că atunci când ideologia dintre ei este puternică și vor să se unească, să se ridice deasupra lumii noastre, atunci ei sunt cu adevărat o națiune. Și când această ideologie slăbește și dispare, ei se simt ca o turmă dezintegrată și așa, ajung în exil.

Comentariu: Dar în exil, evreii se sprijină cumva reciproc.

Răspunsul meu: Ei se mențin doar pentru că sunt urâți de alte națiuni și nu pentru că ei înșiși se străduiesc să se conecteze.

Dacă nu ar fi metoda conexiunii,, care este în mâinile lor, nu ar exista deloc o astfel de națiune. Faptul că s-au căsătorit între ei nu este un indicator al națiunii. Suntem doar un grup ideologic, cu un anumit scop spiritual și nimic mai mult.

Și dacă nu ne străduim pentru acest scop, atunci nu există oameni, pământ, țară, nimic.

Din KabTV “Prim-plan”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed