Națiuni de contact și fără contact

Întrebare: La mijlocul secolului trecut, antropologii au introdus conceptul de culturi de contact și non-contact. Există culturi, de exemplu, în Asia sau Europa de Sud, în care oamenii se angajează mai des în interacțiuni tactile și există națiuni mai reci care sunt departe de acest tip de comportament.

Unii cercetători au calculat că un cuplu, așezat la o masă într-un restaurant din Paris, a realizat 110 atingeri reciproce pe oră, în timp ce la Londra, niciunul. Care este rădăcina acestui fenomen? Această apropiere între oameni înseamnă că există unele națiuni care sunt mai aproape de unitate?

Răspuns: Nu. Nu aș spune că acest lucru semnalează apropierea oamenilor, dar totuși se vorbește despre caracterul lor popular național și despre educație. Multe depind de mediul în care a fost crescută persoana. Totuși, putem vedea de la oamenii care se mută dintr-un loc în altul și trăiesc, de câteva generații, departe de țara lor natală, cât de diferiți sunt în comparație cu rezidenții locali.

Întrebare: Deci, toate calitățile noastre naturale nu afectează în niciun fel gradul de unitate despre care vorbiți? Va trebui fiecare să facă propriile eforturi?

Răspuns: Fără îndoială, toată lumea ar trebui să facă eforturi pentru a se uni, pentru a se ridica nu numai deasupra egoismului, ci și peste obiceiurile lor, pentru a fi mai aproape de ceilalți.

La urma urmei, dacă cineva care îți vorbește, te atinge o dată pe oră și cineva te ține tot timpul de mână, asta nu înseamnă încă nimic. Trebuie să luăm în considerare calitățile particulare ale acestei persoane, modul în care a fost crescută și în ce mediu. Totul este foarte complicat.

Vorbesc despre apropierea care se întâmplă atunci când oamenii simt la fel. Cel mai important lucru este să te afli într-o inimă comună. Poate că toată lumea depune un efort diferit pe care nu-l putem compara. Dar aceasta este deja o problemă la un nivel superior.

Întrebare: Despre ce fel de lucruri simt oamenii la fel?

Răspuns: Despre dacă se află într-o dorință sau aspirație comună, precum și despre modul în care definesc această stare, ce fac cu ea, de ce sunt împreună și care este scopul unirii lor.

Toate acestea ar trebui să le fie clare. Cât de mult pot fi mai apropiați unul de celălalt în clarificarea acestui scop este rezultatul unirii lor.

Din emisiunea de pe KabTV „Abilități de comunicare”, din 30.10.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed