Natura nestăpânită a egoismului

115.06Comentariu: Egoismul fiecărei persoane individuale este construit pe baza „unul, unicul, singurul”, deoarece o persoană se identifică cu Creatorul și se consideră centrul lumii.

Răspunsul meu: Aceasta este natura noastră. Fiecare dintre noi percepe realitatea de parcă s-ar afla în centrul lumii și întreaga lume se învârte în jurul lui.

Și o persoană intră într-un fel de contradicție cu lumea. Cum se face că lumea care se învârte în jurul lui nu-i percepe automat dorințele și gândurile? De ce această lume are niște mișcări proprii care nu prea coincid cu gândurile și dorințele lui? Și așa, este supărat pe lume. Cum se întâmplă asta?

Prin urmare, cu cât egoismul nostru crește în noi – și crește în fiecare zi – cu atât ne simțim mai incomod, nu știm ce să facem cu viața noastră și ne simțim rău. Dar toate acestea sunt doar pentru că dorim, conform egoismului nostru în creștere, să controlăm lumea din ce în ce mai mult, iar ea nu vrea să se supună.

Întrebare: Să presupunem că s-a adunat un anumit grup de oameni, uniți prin câteva idei comune. Dar ce este cu egoismul lor de grup?

Răspuns: Acest lucru este și mai dificil. Dacă un grup de oameni se adună, atunci au un obiectiv comun pe care doresc să-l atingă. Acesta este motivul pentru care au creat acel grup. Mai mult, fiecare dintre ei își sacrifică egoismul personal pentru a fi în armonie cu ceilalți și a atinge un scop comun.

Și dintr-o dată, ceea ce a fost bun pentru ei astăzi nu este atât de bun mâine, iar poimâine este și mai rău. La urma urmei, egoismul fiecăruia crește în propria direcție. Ei nu fac corectări la acesta, nu lucrează pentru a se reuni în mod constant și a-și ajusta conexiunea tot timpul. Și se dovedește că după un timp, ei nu văd deloc unde sunt, de ce sunt în conexiune cu acești oameni și ce se întâmplă aici.

Adică nu înțelegem natura egoismului nostru, cum poate fi corectat și cum să ne conectăm deasupra lui, pentru a ne menține relația.

Din Kab TV “Conversaţii” 11/1/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed