Natura umană: a privi pe furiş şi a trage cu urechea

623Întrebare: Există o frază: „Ceea ce este imposibil de observat deschis, o persoană observă în secret”. Odată cu dezvoltarea internetului, linia dintre observare și vizionare a fost complet ștearsă. Ceea ce a fost ascuns întotdeauna acum este deschis și accesibil tuturor.

Conform studiilor recente, aceasta este definită ca experiența anumitor emoții stimulatoare care determină dezvoltarea unei persoane. Adică primește forța care îl face să meargă mai departe.

De ce le place oamenilor să spioneze pe alții?

Răspuns: Pentru că o persoană în același timp, în primul rȃnd se evaluează pe sine deasupra celorlalți. Acesta este primul impuls: ei nu mă văd, dar eu îi văd. Sunt mai tare decât ei și acesta este cel mai important lucru. În al doilea rând, poate îi oferă ocazia să îi guverneze sau să se apere cumva împotriva lor etc.

Dar, în general, privirea este un mare ajutor pentru egoismul nostru, care extinde ego-ul și ne face să ne simțim ca fiind conducători, stăpâni, ca cei care dețin circumstanțe.

Întrebare: Sentimentul unei asemenea puteri este bun sau rău?

Răspuns: Acesta nu este nici bun, nici rău. Acest lucru ar trebui să ne conducă la reevaluarea valorilor noastre, astfel încât să înțelegem că tot egoismul nostru, toate dorințele noastre de a fi mai buni, mai puternici și mai deștepți decât alții sunt greșite. La urma urmei, în cele din urmă, în raport cu natura, acționăm ca un singur întreg – umanitatea.

Pentru a ne poziționa corect, trebuie să ne unim între noi. Și atunci vom putea gestiona corect propriul nostru destin, natura și lumea. Prin unire, ne coborâm egoismul și ne înȃlțăm altruismul. Atunci ne putem ridica cu adevărat deasupra naturii noastre egoiste și nu vom abuza de ideea de a spiona și a trage cu urechea.

Din emisiunea de pe KabTV “Cabala Expres” 16.02.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: