Ne înșeală Creatorul?

Intrebare:  Ce obtine Creatorul prin inselarea simturilor noastre egoiste in realitatea imaginara pe care El ne-o arata?

Raspuns: Creatorul nu ne inseala. El ne-a plasat intr-o anumita perceptie unde suntem foarte limitati si simtim totul in noi insine, in asa fel incat vom incepe sa aspiram la alta perceptie si vom incepe sa descoperim ce exista in afara simturilor noastre.

Noi trebuie sa ne schimbam directia si sa iesim din noi insine, sa devenim egali cu ceea ce este in afara noastra, sa devenim independenti si sa incepem sa dezvoltam acele simturi in noi insine, in mod independent, pe masura efortului nostru.

Asa incepem sa percepem corect lumea din afara noastra, nedistorsionata de simturile noastre egoiste. Aceasta este o perceptie complet diferita, prin calitatea de a darui.

Aceasta este o perceptie a ceea ce este in afara noastra, fara a intra in contact cu ea, fara sa o “inghitim”, dar simtind-o si neilustrand-o in noi insine și, când, prin gradul de echivalenta cu caracteristicele a ceea ce se gaseste in afara noastra, incepem sa simtim ceea ce exista de fapt in afara noastra.

In acest fel, dezvaluim calitatea de daruire, care se numeste intentie și începem sa percepem mediul inconjurator. Mediul inconjurator nu exista de fapt. Noi îl percepem in functie de gradul proprietatii de daruire. Atunci ajugem sa intelegem că acesta este Creatorul.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 9/18/16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: