Ne lipseste un strop de unitate

Intrebare: La Conventia Cabala 2009 am fost in stare sa atingem o senzatie la care v-ati referit ca la un „strop de unitate”. Ce am atins atunci si cum putem completa la urmatoarea mare conventie?

Raspuns: La Conventia de anul trecut am simtit ca a existat un punct de unitate intre noi, care nu a depins de noi ci a fost deauspra tuturor. Si daca am  fost conectati intre noi, am  putut depinde de el, sa tindem spre el, sa ne unim in jurul lui, sa fim protejati de el. Acest „strop de unitate”, este o forta superioara creata de conectarea dintre noi, care ne protejeaza de toate relele.

Dar asta nu este destul. In acest strop conectam scanteile spirituale intr-una singura. Daca am fi conectat dorintele de a darui, garantia reciproca in aceasta scanteie comuna, am fi inceput sa dezvaluim conectarea intre scanteile care sunt lipite intre ele; asta este, am fi inceput sa descoperim sistemul de conectare al sufletelor noastre. Orice conectare intre scantei este o relatie a dusmaniei reciproce si a dragostei de deasupra ei.

In primul caz, ne conectam scanteile (punctele din inima) intr-o scanteie mare, apoi vedem in ce stadiu inalt este, insemnand un stadiu care exista singur, o anume realitate in afara noastra. Am creat ceva nou care a fost produs de conectarea dintre noi.

In orice caz, daca adaugi putina dorinta, atunci nu numai ca toate aceste puncte in inima se conecteza in aceasta scanteie, dar si toate ego-urile intre ele sunt dezvaluite, insemnand ura in intregime si dragostea de deasupra ei. Cu alte cuvinte, reteaua de conectari intre noi este dezvaluita si putem percepe spiritualitatea, Creatorul, in aceasta conectare.

Asta inseamna ca tu semnezi garantia reciproca la baza dezvaluirii dorintelor tale, asta insemnand ca in afara de punctul din inima, exista o revelare a raului din ele si consimtamantul de a fi deasupra lor. De fapt, aceasta retea este construita din dorintele noastre la care renuntam, prin conectarea deasupra lor si inlocuirea urii cu dragostea.

Cum as putea  sa ma conectez cu altii alfel? Nu este suficient sa te conectezi pur si simplu intr-o scanteie; nu este o adevarata conectare pentru ca am lasat intregul ego dedesubt. Deocamdata, trebuie sa ma ridic deasupra, deasupra Muntelui Sinai (muntele urii).

Din partea a 4 a Lectia zilnica de Cabala 10/14/10, “Invatarea Cabalei si a esentei ei”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: