Ne putem imagina lumea spirituală?

Întrebare: În lumea corporală sunt culori, umbre și sunete pe care le putem descrie și desena. Cum ne putem imagina lumea spirituală? Există acolo obiecte fizice precum casele sau copacii?

Răspuns: Nu, și nici în lumea noastră nu sunt. Casele, copacii, culorile, umbrele și sunetele există doar în percepția noastră. Obiectiv vorbind, nu există nimic în afară simțurilor  noastre.

Toată realitatea este descrisă în creierul nostru și fixată apoi în simțurile noastre. În acest fel simțim calitățile noastre, care descriu în interiorul nostru ceea ce pare a fi mediul înconjurător.

Lumea spirituală este obiectivă și în exteriorul nostru, astfel începem să simțim natură perfectă și eternă, natură superioară care este în armonie perfectă, și nu natură noastră.

Suntem legați așa de strâns de cadrul lumii noastre încât nu ne putem imagina care este percepția realității adevărate. Când scăpam de corpul nostru, al sentimentului existenței în această dimensiune, totul va deveni clar, așa cum spune:”Gusta și vezi că Domnul este bun”.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: