Ne trebuie o victorie

Întrebare: Ce ar trebuie să facem de Hanukkah, astfel încât lumea spirituală să devină realitate?

Răspuns: Noi toţi, din toată lumea, am atins punctul de trecere, străpungere. Ne apropiem de exodul din Egipt, din senzaţia doar a lumii noastre, înăuntrul egoului nostru.

Pe de o parte, simţim faptul că Faraonul, egoismul, ne ţine cu dinţii săi şi refuză cu încăpăţânare să ne dea drumul. Pe de alta, înţelegem că trebuie să ieşim din egoul nostru. Aceste forţe se lupă una împotriva celeilalte.

Fiecare zi ne aduce o mai mare înţelegere a faptului că lumea spirituală şi percepţia ei sunt deasupra egoului, ceea ce se numeşte credinţă deasupra raţiunii. Totuşi, atunci când încercăm să atingem lumea spirituală, simţim că încă ne lipsesc forţele pentru a face această străpungere şi a scăpa din Egipt.

De aceea, ne trebuie mai multe evenimente ca recenta Zi a Unităţii, care a fost ţinută de toate grupurile din lume cu un mare succes. Grupul nostru mondial este deja suficient de mare şi de divers, dând o mare putere de unitate Kli-ului nostru. De aceea, am ajuns la un stadiu în care ne luptăm împotriva Grecilor din noi, dorindu-ne să ne eliberăm de ei.

Diferenţa dintre Faraon şi Grecii este nivelul luptei: Faraonul reprezintă pasiunea pentru lumea materială, cum ar fi pentru mâncare, sex, familie, putere, faimă, etc, în timp ce Grecii reprezintă bătălia între materialism şi Cabala. O persoană care încetează să mai fie tentată de aceste lucruri, în ciuda faptului că le are pe toate, şi care realizează că alte lucruri sunt mai importante în viaţă, duce un război pentru a urca deasupra lumii acesteia deoarece îi lipseşte înţelegerea. Nu ştie pentru ce să trăiască.

Astfel, Războiul Maccabean este un război spiritual. Filozofii greci antici au spus că lumea noastră este reală şi că trebuie să trăim în ea şi să o dezvoltăm. Acestă abordare este opusă înţelepciunii Cabala, care spune că trebuie să ne ridicăm deasupra acestei lumi pentru că ea nu ne mai poate satisface; trebuie să realizăm gândul creaţiei.

Am ajuns la un nivel foarte avansat, cu toate că întotdeauna vrem să obţinem mai mult. Cred că noi toţi, incluzând pe aceia care avansează împreună cu noi în grupuri, la fel ca şi studenţi individuali din toată lumea, vor triumfa repede în acest război.

Din discursul din 11/30/2010

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed