Ne va înrobi Inteligenţa Artificială?

962.7Comentariu: CEO-ul Tesla Elon Musk și alți o mie de experți au semnat o scrisoare deschisă pentru a suspenda dezvoltarea inteligenței artificiale avansate (AI). Ei au scris:

„Sistemele AI contemporane devin acum competitive pentru oameni la sarcini generale și trebuie să ne întrebăm: ar trebui să lăsăm mașinile să ne inunde canalele de informații cu propagandă și neadevăr? Ar trebui să automatizăm toate sarcinile, inclusiv pe cele îndeplinite? Ar trebui să dezvoltăm minți non-umane care în cele din urmă ar putea să ne depășească numeric, să ne depășească și să ne înlocuiască? Ar trebui să riscăm să pierdem controlul asupra civilizației noastre? Astfel de decizii nu trebuie să fie delegate liderilor nealeși din domeniul tehnologiei. Sistemele puternice de inteligență artificială ar trebui dezvoltate numai după ce suntem încrezători că efectele lor vor fi pozitive și că riscurile vor fi gestionate” („Opriţi experimentele gigantice cu IA: O scrisoare deschisă”).

Acestea sunt întrebările pe care ei le pun.

Răspunsul meu: Am ajuns în sfârșit la punctul de a discuta despre ascensiunea mașinilor.

Întrebare: Da, am mai văzut asta. Înainte distrugeam mașinile, iar acum vrem să distrugem inteligența artificială.

Ce simțiți în legătură cu asta? În general, este această fantezie atât de reală încât ne-ar putea depăși?

Răspuns: Acești oameni au mize în asta, Elon Musk și alții. Prin urmare, ei nu știu ce scriu. Dar, în general desigur va exista concurență.

Orice computer este un concurent al unei mii de oameni pe care îi eliberează de muncă. Deci, nu poți face nimic în privința asta. Dar nu ne vom lupta, așa cum au făcut-o în Anglia în urmă cu câteva sute de ani, prin distrugerea mașinilor.

Întrebare: Credeţi că nu ar trebui să le distrugem?

Răspuns: Nu, nu ar trebui. Nu vei realiza nimic. Progresul trebuie să aibă loc.

Întrebare: Dar spuneți-ne, de ce ni se oferă aceste oportunități de a crea astfel de mașini, astfel de inteligență artificială?

Răspuns: Să începem să lucrăm pe noi înșine! De unii singuri! Ca să punem aceste mașini artificiale în locul nostru. Le lăsăm să facă toată treaba.

Și atunci am lucra asupra noastră, pentru schimbarea naturii noastre de la egoismla altruism.

Întrebare: Deci, credeți că toate aceste progrese, care sunt progrese semnificative, inteligența artificială și tot progresul în general, toată simplificarea muncii umane și trecerea acesteia la mașini, se întâmplă astfel încât să putem reflecta asupra noastră și să începem să lucrăm asupra noastră?

Răspuns: Da, așa încât să putem înceta să lucrăm la mașini și să începem să lucrăm la noi înșine.

Întrebare: Dar nu egoismul a creat această inteligență artificială?

Răspuns: Egoismul a creat totul. Totul în jurul nostru este egoism.

Comentariu: Da, dar creează ceva care se poate autodistruge… Asta este interesant!

Răspuns: Nimic nu o va distruge. Ne permite doar să ne folosim oportunitățile bine, corect.

Întrebare: Vorbiţi despre utilizarea corectă a egoismului acum?

Răspuns: Da, deci nu văd nimic rău până acum. Mai târziu,ne vom da seama că egoismul este o forță rea a naturii, pe care Creatorul a creat-o în mod intenționat pentru a ne arăta partea sa opusă. Și vom ajunge la realizarea transformării, a corectării egoului către următoarea sa formă – calitatea iubirii și a dăruirii.

Întrebare: În cele din urmă spuneți că sunteţi în favoarea acestei întregi dezvoltări care ne va conduce la această stare?

Răspuns: Da, sunt în favoarea revoltei robotilor.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 20/04/23

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed