Neajutorat înaintea egoismului

236.01 Întrebare: În a cincizecea zi după plecarea din Egipt, oamenii au venit pe Muntele Sinai. „Sina” în ebraică înseamnă ură. „Munte” este cuvântul „Har” din Hirhurim, adică îndoieli. Care sunt aceste îndoieli? Îndoieli de ură?

Răspuns: Privind la ura care umple o persoană și la calitatea de dăruire și iubire, calitatea numită Creator, nimeni nu poate crede că este posibil să învingem ura, să urcăm acest munte, să depășim enormul egoism din toate manifestările sale.

A sta la poalele unui munte înseamnă să simți că nu poți face nimic, ridici mâinile și fii așa cum se poate. Nu ai control asupra egoismului tău, asupra naturii tale, te controlează complet și face tot ce vrea.

Întrebare: Este ura Muntelui Sinai față de calitatea Creatorului, calitatea de dăruire și iubire? Sau este ură față de oamenii din jurul tău?

Răspuns: Este același lucru. La fel ca în lumea noastră, transferăm calitățile oamenilor la imaginea lor externă și astfel iubim unii oameni și nu îi iubim pe alții. La urma urmei, ne definim atitudinea nu față de „carne”, ci față de calitatea pe care o reprezintă o persoană ca și când ar juca-o în fața noastră ca actor. Acesta este motivul pentru care îl iubim sau nu, suntem mai aproape de el sau mai departe.

KabTV „Stări spirituale” 9.04.21

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: