Neglijenţa criminală a inactivităţii

Noi nu realizăm cât rău aducem prin lipsa noastră de participare în această muncă. Acela care nu investeşte eforturile necesare este deja considerat un hoţ care fură pe toată lumea şi distruge vasul comun. Există reguli foarte stricte în lumea spirituală ca şi în lumea materială.

 Aceasta se datorează faptului că suntem în vasul colectiv şi suntem uniţi între noi aşa cum este dezvăluit acum în această lume, care se manifestă ca integrală şi închisă. Şi, dacă sunt deja inclus în sistem, dar nu particip la funcţionarea acestuia, asta înseamnă că eu îl închid şi nu îi las pe ceilalţi să atingă nivelul necesar de participare mutuală. Se pare că am furat pe toată lumea.

Este ca şi cum ar exista un mare sistem în care un mic element s-a rupt şi a încetat să funcţioneze. Este de înţeles că acesta întrerupe întregul sistem. Nu putem spune că nu este de vină, deoarece nu a reuşit să adauge partea sa mică. Dar, deoarece el este sudat în sistem, trebuie să funcţioneze în funcţie de locul său, nu are niciun mijloc de a scăpa. Este necesar să fie conştient de aceste condiţii şi să înţeleagă că suntem în aceeaşi reţea.

Deci, nu puteţi spune că nu doriţi să faceţi nimic sau să cereţi să fiţi lăsat singur. Şi, dacă lăsaţi sistemul să cadă complet, vă veţi regăsi sub forţa mâinii care corectează, care este mult mai nemiloasă decât grupul vostru.

Prima parte a Cursului zilnic de Cabala, 05.07.2013, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: