Neobișnuita dăruire pentru sine

Întrebare: De ce munca de a satisface dorința celuilalt este numită ”o intenție”?

Răspuns: Este numită ”o intenție”, deoarece mă folosesc de tot ceea ce am pentru a satisface dorința celuilalt.

Eu pot munci doar cu dorințe. Există munca numită ”pregătirea Kelim”. Este dăruirea pentru dăruire, nivelul de Bina. Și există o muncă spirituală, a primi în scopul de a dărui.

Dar, eu muncesc mereu cu dorința. Dacă muncesc cu dorințele mele, este ceea ce numim ”în scopul de a primi” și, dacă muncesc cu dorințele celuilalt, este ceea ce numim ”în scopul de a dărui”.

În toate cazurile, munca se face cu dorința și intenția și îmi arată pentru cine acționez: pentru a primi sau pentru a dărui. Intenția este planul meu de lucru. Intenția în scopul de a dărui înseamnă că muncesc cu dorința celuilalt deasupra propriei mele dorințe și folosesc toate capacitățile mele pentru a-l ajuta și a-l satisface.

De fapt, dorințele lui sunt ale mele. Pur și simplu el toarnă un fel de praf în ochii mei astfel încât eu să nu pot vedea că sunt ale mele și că toate acestea sunt eu. Muncesc deci, încercând să răspund acestor dorințe, care în aparență îmi sunt străine, dar de fapt, eu mă împlinesc. După aceea, văd că toate acestea îmi aparțin. Deci, de ce am avut de muncit cu această dăruire neobișnuită? A fost pentru nevoia de a crea o relație cu altul și astfel, să simt Creatorul prin el.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: