Nevoia de a pune întrebări

938.04Întrebare: Există studenți care nu simt nevoia să pună întrebări ani de zile. Împiedică acest lucru avansarea lor?

Răspuns: Depinde de natura elevului. Sunt 400 de studenți care stau în fața mea în fiecare zi și aproximativ 20 dintre ei îmi pun întrebări în mod regulat, îi știu deja pe de rost. Nu se pot comporta diferit pentru că trebuie să studieze printr-un dialog cu profesorul. Ei trebuie să pună o întrebare și să audă răspunsul care este specific pentru ei. În caz contrar, ei nu aud ce se spune.

Este o mare întrebare dacă aud ceea ce spun alții. Deci, pe de o parte,ma plâng lor, pe de altă parte, înțeleg că trebuie să audă răspunsul specific la întrebarea lor și integrarea în întrebările altora este o problemă pentru ei.

Din fericire, nu sunt mulți, îi știu deja și nu pot face nimic în acest sens. Fără ei, nu ar exista întrebări, iar dacă nu există întrebări, lipsește ceva. Așa că lasă-i să întrebe. Depinde de caracterul unei persoane, de structura personalității sale. Așadar, nu iti face griji dacă studiezi în liniște și nu pui întrebări. Nu este o problemă, atâta timp cât ești prezent.

KabTV  „Fundamentele Cabalei” 04.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: