Nevrozele secolului 21

565.02Întrebare: Unii psihologi cred că există cinci nevroze principale ale secolului XXI. Ei clasifică acest lucru drept epidemia de narcisism, în care pronumele „eu” este folosit mai des decât „noi”. Succesul personal este plasat mai presus de grija pentru ceilalți. Aceasta este nevroză?

Răspuns: Aceasta este iubirea de sine. Ea există în fiecare persoană.

Cum se iubește o persoană pe sine? Mă uit la celălalt și nu-mi place. Mă uit la mine; Eu am absolut acelasi lucru! Dar a mea este mai bună decât a lui. De ce? Pentru că este a mea. Asta e tot. Nu este nimic altceva. Ca în gluma, „Dar a mea este încă mai bună”.

Întrebare: Psihologii consideră asta o nevroză. Ar trebui făcut ceva în privința asta sau „eu” trebuie transformat în „noi”?

Răspuns: Cabala nu recomandă să o faceți așa cum o fac psihologii, neurologii și așa mai departe. Cabala spune că acest lucru ar trebui să ni se explice ca un proces de a deveni o persoană matură.

Acest proces nu este despre suprimarea „eu”-lui meu, a acestei funcții și așa mai departe, care tot va ieși la suprafaţă. O să iasă în altă parte! Este ca o tumoare sau aşa ceva. Nu vrei să crească și va ieși în alt loc și va deveni și mai rea. Prin urmare, aceasta nu este modalitatea de a face față.

În niciun caz nu trebuie să forțezi pe nimeni! Învățați ușor o persoană să-și vadă „eu”-ul accentuat nu ca pe o calitate pozitivă, ci ca pe ceva negativ, iar persoana treptat se va vindeca.

Cel mai important este să nu puneți presiune asupra lui. El este deja conștient de sine și totul este atât de stresant. Presându-l mai mult, îl poți distruge.

În astfel de cazuri, ce ar trebui făcut? Dacă ești grozav, ești mare, ești puternic și ești inteligent, mergi la sport. Aplicați-o în acest fel în societate, unde să puteți ieși în evidență și să o acceptați corect. Așa este sportul. Acolo, te vor pune la locul tău. Mai ales dacă este un sport de grup, este foarte bine.

Întrebare: O altă nevroză se numește „Frica de a pierde.” Este vorba despre: „Aș fi putut să fiu altundeva, să devin altcineva, să trăiesc mai bine, să reușesc mai mult…” Ce să facem în privința asta?

Răspuns: Nu începe!

Întrebare: Dar ne roade. Eu însumi o știu. E ca un vierme care stă acolo și te roade: „Ce ai făcut?! Când ai fi putut să…” si asa mai departe. Cum poate o persoană să lupte sau să lucreze cu asta?

Răspuns: Cred că, în primul rând, că totul are soarta lui. Prin urmare, tot ce este, tot ce a fost și va fi, lasă să vină totul.

Întrebare: Pot face ceva în privința asta?

Răspuns: Nu ar trebui! O persoană ar trebui să trăiască într-o stare în care i se poate spune în orice moment: „Întinde-te și mori”. Astfel, mă întind și mor. Şi ce dacă?

Întrebare: Dacă ar fi posibil să te lași așa…! Chiar pot să renunț așa?

Răspunsul meu: Absolut!

Întrebare: Așa ar trebui să fie? Să nu privești niciodată înapoi?

Răspuns: Nu-ți controla viața sau lumea și, în general, nimic și pe nimeni. Doar mergi cu ele. Dacă te opresc, te opresc.

Întrebare: Atunci încetează să mai fie nevroze? Ma calmez instantaneu.

Răspuns: Sigur. Am trăit și am făcut ceva; Sper că am făcut ceva bun în viață și sunt recunoscător pentru asta.

Întrebare: Psihologii spun: Frica de opțiuni mai bune, nevroza sau „problema alegerii ideale” este atunci când stai în fața a trei drumuri și fiecare pare să te conducă către locul ideal, către visul tău și persoana este legată de gânduri. : „Cum pot face o alegere? Ce să alegi?” Cum să alegi unde să mergi?

Răspuns: Nu cred că este deloc o alegere în acest caz.

Întrebare: O alegere între trei opțiuni. Te gândești, „cumva una este mai bună decât cealaltă sau aceasta este chiar mai bună”. Apoi ești condus de gânduri: „Nu, aşa este mai bine și aşa…” și așa te ridici și te chinuiești. Cum ar trebui să acţionăm în astfel de cazuri? Tragi la sorți?

Răspuns: În general, da. Și Torah  spune așa: „Joacă” – „sorţi”.

Întrebare: Dacă ar trebui să faci o alegere, care ar fi principalul lucru pe care l-ai stabili pentru a alege?

Răspuns: Să mă despart de mine și abia apoi să fac alegerea corectă. Abia atunci această alegere va fi corectă.

Întrebare: Deci trebuie să stau, înainte de a face această alegere, și să încerc să mă despart de mine? Înaintea acestor trei căi. Așa încât „eu”-ul meu să nu dețină controlul?

Răspuns: Desigur.

Întrebare: Cum se face asta?

Răspuns: Despărțiți-vă.

Întrebare: Deci nu vrei să-ți asculți vocea interioară aici?

Răspuns: Nu. Nu te poți baza pe nimic aici.

Întrebare: Dar exemplele? Să spunem că alții vă spun: „Uite, am fost acolo. Sunt deja om de știință, cu doctorat. Sunt deja laureat al Premiului Nobel. Urmează această cale.” În timp ce celălalt spune: „Dar eu sunt deja un om de afaceri”. Este mult zgomot în jurul tău. Nu ar trebui să asculți acest mediu?

Răspuns: De fapt, este mai bine să nu alegi nimic. După cum se spune, ar trebui să te bazezi pe voia lui Dumnezeu. Nu faci nimic și stai și aștepţi. După cum se spune: „Mai bine stai și nu faci nimic”, și atunci Dumnezeu îți va trimite drumul.

Întrebare: Mă pot baza pe El?

Răspuns: Nu, trebuie să muncești și să faci tot ce poți. Deși astfel de decizii fundamentale decisive sunt întotdeauna dificil de luat.

Mi s-au cerut frecvent sfaturi cu privire la alegerea profesiei, a universității sau a orice altceva și, de obicei nu dădeam sfaturi. O persoană trebuie să-și dea seama unde îl conduce sufletul sau mâna.

Întrebare: Încă vreau să vă calc pe urme și să aflu mai multe despre dvs. personal. Cum faceţi o alegere? Cum decideţi?

Răspuns: Decid întotdeauna pentru beneficiul maxim al societății, pentru că știu sigur că asta își dorește Creatorul.

Nu știu dacă am dreptate sau greșesc. De obicei nu știm dacă avem dreptate sau greșim.

Întrebare: Poate mai des greșim?

Răspuns: Nu contează. Nu știi niciodată care ar fi alternativa. Astfel, încerc să mă gândesc: unde se află cel mai mare beneficiu pentru Creator? Ce ar dori Creatorul să fac. Și asta, de regulă este ceea ce este mai bine pentru societate, pentru oameni.

Întrebare: Urmează nevoia de adaptare. O situație foarte comună în zilele noastre este atunci când o persoană abia termină de studiat pentru o profesie și este înlocuită de computere sau inteligență artificială. El studia asta și a investit cinci ani! Acum nu știe ce să facă.

Ce ar trebui să facă în astfel de cazuri? Astăzi se întâmplă asta mereu. Profesii inutile! În timp ce colegiile și universitățile continuă. Ești învățat, dar când vei absolvi, nimeni nu mai are nevoie de această profesie.

Răspuns: O persoană ar trebui să înțeleagă totuși că bagajele pe care le-a acumulat nu sunt în zadar. Societatea are încă nevoie de oameni educați. Deși s-ar putea să nu aplice în specialitatea în care visau să lucreze sau să avanseze, acești oameni cu studii superioare, acești oameni serioși, sunt totuși de valoare. Înseamnă mult .

Întrebare: Adică, chiar dacă ai studiat ceva întâmplător, care nu va fi niciodată util, de exemplu cum ar fi matematica superioară?

Răspuns: Nu contează. Încă învăța ceva și absorbea informații. De asemenea, a susținut examene și a participat la procese educaționale. El posedă informații diferite și are o umplere diferită în creier și inimă.

Întrebare: Deci vrei să spui că nu există profesii greșite?

Răspuns: Orice profesie modelează o persoană și la urma urmei, îl face o parte adecvată a societății.

Întrebare: Și este posibil să te transformi mai târziu în ceva diferit?

Răspuns: Desigur, eşti deja obișnuit să înveți, să auzi, să asculţi, să citeşti și să scrii. A dezvoltat o nevoie de el. Mâna se întinde după pix și hârtie. Nu eşti ca vagabonzii care stau într-un pub fără să știe ce să facă cu ei înșiși și doar cântă la chitară.

Întrebare: Deci se dovedește că nu toate sunt nevroze?

Răspuns: Acestea nu sunt toate nevroze. Toate acestea necesită o revizuire serioasă, înțelegere de către societate și adaptare.

Întrebare: Adică dacă mă îndrept către societate și nu către mine, atunci toate acestea încetează să mai fie o nevroză?

Răspuns: Da. Eliminați instantaneu o mulțime de probleme ale societăţii, boli și așa mai departe.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 4/14/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: