Nici o vrăjitorie împotriva lui Israel

527.01Întrebare: Este scris în Tora că nu există vrăjitorie împotriva lui Israel, adică împotriva celor care caută să dezvăluie proprietatea de dăruire, care este Creatorul. De ce este așa?

Răspuns: Rădăcina a tot ceea ce există este Creatorul. Forța superioară a binelui absolut, care se manifestă în om sub forma răului absolut, emană de la El. De ce este creat în acest fel? Pentru ca el să înțeleagă că se află într-o stare opusă Creatorului și vrea să devină asemănător Lui.

O persoană care aspiră direct la Creator se numește Israel (Isra – direct, El – Creator). Absolut oricine în lumea noastră poate fi așa. Nu contează culoarea pielii sau cine este el prin origine. Un singur lucru este important: aspirația sa pentru asemănarea cu Creatorul.

Creatorul este o forță absolut bună. Atunci când un om dorește să ajungă la starea de a fi bun și de a face bine absolut tuturor celor din lume, el devine asemănător cu Creatorul.

Urcă treptat cele 125 de trepte ale lumii spirituale până la o asemănare completă cu El și atunci este numit Israel. Dacă face acest lucru, atunci practic nicio forță nu acționează asupra lui, cu excepția celor pe care trebuie să le depășească pentru a urca treptele către Creator.

El lucrează la asta într-o aspirație constantă de a se apropia de Creator și ajunge la o asemenea stare când aceasta este întreaga sa misiune, dorință, intenție, gânduri, sentimente și aspirații. Și, prin urmare, nimic altceva nu-l poate afecta; el este protejat.

Iar dacă ceva acționează asupra lui, este doar pentru a-i oferi rezistența pe care trebuie să o depășească pentru a se apropia și mai mult de Creator.

Din „Stări spirituale” de la KabTV 2/1/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed