Nivel unic de anulare

Întrebare: Să spunem că eu sunt ministrul sănătății și tu ești ministrul finanțelor. Într-o oră trebuie să luăm o decizie dacă închidem țara pentru carantină sau nu. Este clar că vom avea opinii diferite. Deci, tu ar trebui să-ți anulezi părerea iar eu pe-a mea?

Răspuns: Nu. Niciunul dintre noi nu-și poate anula opinia. Nu va face niciun bine. Aici trebuie să creăm un sistem complet diferit de luare a deciziilor, dar cu siguranță nu din cabinetele miniștrilor.

Trebuie să adunăm un grup care vrea să se ridice deasupra opiniilor lor egoiste. Nu pentru a lua partea unuia sau a altui egoist, ci pentru a se ridica deasupra lor înșiși. Acest lucru este posibil numai atunci când fiecare dintre noi se anulează în fața celorlalți.

Grupul de zece (Minyan) este suficient pentru asta. Dacă fiecare din cei zece începe să se anuleze în fața celorlalți, atunci putem simți comunitatea, simțim ce înseamnă că ne-am anulat pe noi înșine.

Acest punct de anulare va fi punctul de plecare al dezvoltării noastre spirituale, care este fundamentul gradului Bina – gradul unei noi cunoașteri. Ar trebui să începem cu asta.

Întrebare: Înseamnă că, chiar dacă vom ceda unul altuia și vom găsi ceva la mijloc, oricum nu vom ajunge nicăieri? Soluția se află la un alt nivel?

Răspuns: Da. Din păcate, acest nivel este încă neclar, deoarece este cu adevărat special și unic.

Comentariu: Vorbești despre sentimente care sunt imposibil de înțeles.

Răspunsul meu: În acest caz, omenirea va trebui să sufere ceva mai mult înainte de a închide ochii și de a accepta acest lucru de la oamenii care au deja acest sentiment.

Din „Abilități de comunicare” KabTV, 25.09.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: