Nivelul mineral – începutul a tot

Baal HaSulam, “Introducere la Cartea Zohar,” paragraful 51: Astfel, așa cum am spus, cine-și purifică nivelul mineral (neînsuflețit) al dorinței de a primi este recompensat cu un Parţuf de Nefeş de Assiya şi urcă şi îmbracă Sefira de Malhut de Assiya..

Asta înseamnă că i se va acorda cu siguranţă purificarea permanentă a nivelului mineral într-o așa manieră încât să nu regreseze.

Întrebare: Ce este nivelul mineral din noi?

Răspuns: În fiecare nivel deținem cele cinci vase KHB ZON și toate cele cinci Lumini NRNHY, de aceea trebuie să actualizăm toate formele de muncă.

Dar în lumea Assiya, lucrez constant doar cu Lumina Nefesh, aici fiind importantă pentru mine, iar toate vasele și Lumina cu care lucrez sunt potrivite doar pentru a sprijini Lumina Nefesh așa că ea se va stabiliza permanent în vasul Keter.

Întrebare: Şi această parte rămâne cu mine până la finalul corecției (Gmar Tikkun)?

Răspuns: Desigur, în spiritualitate nimic nu dispare.

Întrebare: Care este rolul nivelului mineral?

Răspuns: Rolul nivelului mineral din spiritualitate este la fel că rolul naturii minerale din lumea noastră. Totul provine din el.

Întrebare: Mineral, înseamnă ceva care nu se mişcă. Care este importanţa lui?

Răspuns: Încercați interior să nu va clintiţi, în ciudă tuturor influențelor externe și a tot ce vi se întâmplă.

Întrebare: Este legat de anularea de sine?

Răspuns: Desigur. Prin anulare față de prieteni construiţi nivelul spiritual mineral. Această depinde de muncă ta depusă pe scară dorințelor curente; în etapele următoare, nivelul mineral devine vegetal, animal, etc. În general, dorințele sunt clasificate în funcție de capacitatea mea de a lucra cu ele. Iar dacă pot actualiza anumite dorințe în nivelul mineral, numai în cea mai simplă manieră, atunci doar așa le pot activă.

Mai târziu, prin intermediul grupului, primesc forțe de la Lumina Superioară, și aceeași dorință devine nivelul vegetal. Acest lucru îmi permite să muncesc cu ea într-o formă mai calitativă – acum nici măcar nu pot creşte şi să produc urmași.

Oricum, totul începe cu nivelul mineral și în cele din urmă ajunge la Ein Sof (infinit) până la Lumina Yechida.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala „Introducere la Cartea Zohar” din 17.02.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed